SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
10. maijā, 2010
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Lauku attīstība
4
4

Vienkāršāki nosacījumi veterinārās aptiekas licences iegūšanai

Publicēts pirms 14 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uzsākot darbību, jaunai aptiekai, turpmāk PVD izsniegs tikai vienu licenci – veterinārfarmaceitiskajai darbībai.

FOTO: www.kavet.times

Šā gada 2. aprīlī spēkā stājās MK noteikumi Nr. 293 „Veterinārās aptiekas darbības licencēšanas kārtība”, ko valdība apstiprināja 2010. gada 23. martā. Šie noteikumi aizstāj iepriekšējos MK 2004. gada 1. aprīļa noteikumus Nr. 229 „Kārtība, kādā izsniedz, aptur, pārreģistrē un anulē speciālās atļaujas (licences) veterinārfarmaceitiskajai darbībai”.

Noteikumi par veterināro aptieku darbību tapuši pilnīgi jauni – to paredzēja Farmācijas likuma pārejas noteikumi.

Ministru kabineta 2010. gada 23. marta noteikumu Nr. 293 „Veterinārās aptiekas darbības licencēšanas kārtība” prasības noteic, ka Zemkopības ministrijas (ZM) padotības iestāde Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) izsniedz licences tikai un vienīgi veterināro aptieku (vairs ne veterināro zāļu lieltirgotavu) atvēršanai un darbībai.

Stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem, PVD tās veterinārās aptiekas, kurām ir izsniegta licence, iekļauj uzraudzības objektu reģistrā.

Svarīgākie jaunumi, ko ievieš noteikumi

Noteikti jāpiemin, ka tām veterinārajām aptiekām, kurām pašlaik ir spēkā esoša licence, šī licence nav jāpārreģistrē tikai tādēļ, ka ir pieņemti jauni noteikumi. Tās licences, kuras izsniegtas līdz MK 2010. gada 1. aprīļa noteikumu Nr. 293 spēkā stāšanās dienai, ir derīgas.

„Protams, ja ir mainījusies, piemēram, veterinārās aptiekas licences turētāja firma, juridiskā adrese, faktiskā adrese vai aptiekas faktiskā atrašanās vieta, kā arī persona, kas atbildīga par veterināro zāļu izplatīšanu vai kas izgatavo veterinārās zāles (ja aptiekā izgatavo veterinārās zāles), tad licence ir jāpārreģistrē,” skaidro ZM Veterinārā un pārtikas pārstrādes departamenta direktora vietniece Antra Briņķe. Licences pārreģistrēšanas gadījumā jaunā licence tiek izsniegta, jau ievērojot jauno noteikumu prasības.

"Jaunie noteikumi ir vienkāršojuši licences saņemšanai iesniegto dokumentu izskatīšanas kārtību."

Līdz 2010. gada. 2. aprīlim spēkā bija MK 2004. gada 1. aprīļa noteikumi Nr. 229 „Kārtība, kādā izsniedz, aptur, pārreģistrē un anulē speciālās atļaujas (licences) veterinārfarmaceitiskajai darbībai”, kas noteica, ka veterinārās aptiekas darbībai nepieciešamas divas licences: veterināro zāļu izplatīšanai un veterinārās aptiekas atvēršanai (darbībai).

Lai samazinātu administratīvo slogu, turpmāk personām, kas atbildīgas par veterināro zāļu izplatīšanu veterinārajā aptiekā, vairs nebūs nepieciešama atsevišķa speciālā atļauja (licence). Jaunie noteikumi Nr. 293 „Veterinārās aptiekas darbības licencēšanas kārtība” paredz, ka, sākot darbību, jaunai aptiekai PVD izsniedz tikai vienu licenci – veterinārfarmaceitiskajai darbībai, kas vienlaikus atļauj arī nodarboties ar veterināro zāļu izplatīšanu.

"Tām veterinārajām aptiekām, kurām pašlaik ir spēkā esoša licence, šī licence nav jāpārreģistrē."

Licencē būs norādīta:

  •  licences izsniedzējiestāde, veids (veterināro zāļu izplatīšana, veterināro zāļu izgatavošana) un numurs,
  •  izdošanas datums,
  • licences turētāja firma, juridiskā adrese, reģistrācijas numurs komercreģistrā,
  • aptiekas faktiskās atrašanās vietas adrese,
  •  tās personas vārds un uzvārds, kura ir atbildīga par veterināro zāļu izplatīšanu aptiekā vai kura izgatavo veterinārās zāles, ja aptiekā veterinārās zāles arī izgatavo (iepriekšējie noteikumi neparedzēja veterināro zāļu izgatavošanu).

Noteikti jāpiemin arī tas, ka jaunie noteikumi ir vienkāršojuši licences saņemšanai iesniegto dokumentu izskatīšanas kārtību. ZM Veterinārā un pārtikas pārstrādes departamenta direktora vietniece A.Briņķe piebilst: „Vairs nebūs nepieciešams sasaukt komisiju, bet dokumenti tiks PVD izskatīti, un licence izsniegta, īpašas sēdes nesasaucot. Tas saīsinās veterinārās aptiekas darbības licences saņemšanai tik nepieciešamo laiku.”

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI