NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
01. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde
4
4

Politikas plānošanas dokumenti turpmāk būs pieejami arī “Likumi.lv”

No šodienas, 1. septembra, valdības apstiprinātie politikas plānošanas dokumenti un to īstenošanas informatīvie ziņojumi vienuviet ar tiesību aktiem iedzīvotājiem ērtā veidā būs pieejami tīmekļvietnē “Likumi.lv”.

Līdz šim MK apstiprinātie nozaru politikas plānošanas dokumenti un informatīvie ziņojumi bija pieejami divās informācijas sistēmās – Valsts kancelejas uzturētajā “Politikas plānošanas dokumentu datubāzē” POLSIS un VSIA “Latvijas Vēstnesis” sistematizētajā tīmekļvietnē “Likumi.lv”. Savukārt Vienotais tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāls (TAP portāls), kas tika izveidots 2021. gadā, nodrošina tiesību aktu apriti projektu stadijā un to nodošanu publicēšanai vietnē “Likumi.lv”.

Turpmāk vietnē “Likumi.lv” būs pieejama valdībā apstiprināto politikas plānošanas dokumentu un to īstenošanas informatīvo ziņojumu meklēšanas un savstarpējās sasaistes funkcija.

Savukārt POLSIS turpinās pastāvēt kā arhīvs, kurā būs pieejami nozares un citi dokumenti, kas ir tikuši pieņemti Ministru kabinetā un Saeimā.

“Šajā projektā tika pilnveidota informācijas apmaiņas saskarne starp TAP portālu un Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas sistēmu, veikta vēsturisko un aktuālo politikas plānošanas dokumentu datu migrācija un sistematizācija, kā arī izstrādāta jauna, specializēta sadaļa ar meklētāju tieši šiem dokumentiem Latvijas tiesību aktu vietnē “Likumi.lv”,” stāsta POLSIS projekta vadītājs Artis Trops

Ņemot vērā TAP portāla attīstību un automatizētu saslēgumu ar vietni “Likumi.lv”, vairs nav nepieciešams uzturēt POLSIS kā atsevišķu sistēmu aktuālo politikas plānošanas dokumentu uzkrāšanai un atspoguļošanai. Balstoties uz grozījumiem Ministru kabineta kārtības rullī, tagad arī valdībā apstiprinātie plānošanas dokumenti un informatīvie ziņojumi par to īstenošanu būs pieejami TAP portālā un tie tiks automātiski publicēti vietnē “Likumi.lv”.

POLSIS tika izveidota 2002. gadā, kad tika analizēti un sistematizēti visi politikas plānošanas dokumenti kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1990. gadā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI