NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
14. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
6
6

Iespēja pieteikties bezmaksas juridiskai konsultācijai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Freepik

Ikgadējās Advokatūras dienās, kas šonedēļ norisinās visā Latvijā no 13. līdz 17. martam, ikvienam ir iespēja, piesakoties pie konkrēta advokāta vai advokāta palīga, saņemt bezmaksas juridisko konsultāciju dažādās tiesību nozarēs.

Atzīmējot Latvijas advokatūras 102. gadadienu, bezmaksas konsultācijas ir apņēmušies sniegt vairāk nekā 100 zvērināti advokāti un viņu palīgi no Rīgas un citām pilsētām – Alūksnes, Ādažiem, Daugavpils, Jēkabpils, Jūrmalas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažiem, Rēzeknes, Smiltenes un Valmieras.

Daļa advokātu un advokātu palīgu konsultācijas sniedz klātienē, bet daļa arī attālināti – tiešsaistē ar e-pasta vai video saziņas rīku starpniecību, kā arī telefoniski.

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija aicina bezmaksas konsultācijām pieteikties tos iedzīvotājus, kuriem līdz šim nav bijusi iespēja saņemt advokātu juridisko palīdzību līdzekļu trūkuma vai citu ierobežojumu dēļ.

Kā pieteikties konsultācijai?

  1. Konsultācijai var pieteikties Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas vietnē, sadaļā “Advokatūras dienas”.
  2. No pieejamā saraksta jāizvēlas advokāts vai advokāta palīgs, pievēršot uzmanību, kādu tiesību jomu viņš pārstāv, un norādītajiem konsultāciju laikiem.
  3. Izmantojot norādīto kontaktinformāciju, jāsazinās ar izvēlēto zvērināto advokātu vai advokāta palīgu, lai vienotos par bezmaksas juridiskās konsultācijas laiku.

Tūkstotis konsultāciju ik gadu

Ik gadu Advokatūras dienu laikā Latvijas iedzīvotājiem par dažādiem jautājumiem tiek sniegtas aptuveni 1000 bezmaksas konsultāciju.

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija Advokatūras dienas iedibināja 2010. gadā ar mērķi popularizēt zvērināta advokāta profesijas misiju – darboties sabiedrības interesēs, sniedzot iedzīvotājiem praktisku palīdzību pēc labākās sirdsapziņas.

Ikgadējās Advokatūras dienas šogad norisinās jau 14. reizi.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI