NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
29. septembrī, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
12
12

“Zini savas tiesības” trešā sezona ir klāt!

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arī šis rudens gan lasītājiem, gan video formāta cienītājiem ir atnesis jaunu, tiesībpratību sekmējošu saturu – ir uzsākts Latvijas Reģionu televīzijas (“Re:TV”) veidotais 15 raidījumu cikls “Zini savas tiesības”, kurā LV portāls un Likumi.lv (oficiālā izdevēja "Latvijas Vēstnesis" vietnes) ir viens no satura veidošanas partneriem. Šoreiz raidījumu akcents ir skaidrot privāttiesisku problēmu risinājuma iespējas tiesā savstarpējo strīdu, normatīvā regulējuma neievērošanas un pārkāpumu situācijās. Ieskatu sagatavotajos raidījumos turpmāk ik piektdienu piedāvāsim arī LV portālā.

Ar Sabiedrības integrācijas fonda piešķirto finansējumu īstenotais “Re:TV” projekts – raidījumu cikls “Zini savas tiesības”– šoruden startē jau trešo reizi un tajā tiek piedāvāti 15 raidījumi par dažādām ar tiesvedības procesiem saistītām tēmām.

Projekta mērķis ir radīt sabiedriski nozīmīgu saturu, stiprinot Satversmē noteiktās vērtības, valstisko apziņu un kritisko domāšanu. Savukārt projekta uzdevums ir turpināt veicināt sabiedrības tiesībpratību, skaidrot privāttiesisku problēmu risinājuma iespējas savstarpējo strīdu, normatīvā regulējuma neievērošanas un pārkāpumu situācijās, iesaistot tiesvedības institūcijas, kā arī sekmēt ikviena indivīda personīgo kompetenci un atbildību savu tiesību un pienākumu ievērošanā.

LV portāls kopā ar tieslietu, iekšlietu u. c. struktūrām – Latvijas tiesu tiesnešiem, Tiesu administrāciju, Tieslietu ministrijas, Latvijas Republikas prokuratūras, Valsts policijas pārstāvjiem, Latvijas Zvērinātu advokātu padomes zvērinātiem advokātiem, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes zvērinātiem tiesu izpildītājiem, Rīgas bāriņtiesas, Finanšu nozares asociācijas pārstāvjiem – ir līdzdarbojies raidījumu satura veidošanā.

Televīzijas raidījumi saturiski piedāvā ieskatu attiecīgajā tiesību tēmā un ar to saistītajos tiesvedības procesos, ko papildina “Re:TV” žurnālistu veidotie videosižeti ar ierakstu laikā veiktajām iedzīvotāju aptaujām un reāliem cilvēku pieredzes stāstiem.

Līdzīgi kā iepriekš, arī šie raidījumi ir veidoti kā informatīvi izglītojoša diskusija ar pieaicinātajiem ekspertiem, kuri skaidro tiesvedības procesu norisi, normatīvā regulējuma piemērošanas nianses un sniedz padomus, kā risināt problēmsituācijas, kuras iedzīvotāji iepriekš izklāstījuši LV portāla e-konsultāciju sadaļai iesūtītajos jautājumos.

Raidījumi “Zini savas tiesības” ir skatāmi kanālā “Re:TV” no 28. septembra katru trešdienu plkst. 20.00 ar atkārtojumiem ceturtdienās plkst. 8.00 un plkst. 14.00.

Savukārt LV portāls kā raidījumu satura veidotājs piedāvās tematisku ieskatu raidījumu saturā arī savās publikācijās ik piektdienu no 30. septembra līdz 6. janvārim. Raidījumu epizodēs tiks aplūkotas šādas tēmas: 

  • 1. raidījums – “Tuvplānā civilprocess: Goda un cieņas aizsardzība tiesā”;
  • 2. raidījums – “Tuvplānā civilprocess: Tuvinieka aprūpe un pārstāvniecība vecumdienās”;
  • 3. raidījums – “Tuvplānā civilprocess: Bērna paternitātes noteikšanas tiesiskie aspekti”;
  • 4. raidījums – “Tuvplānā civilprocess: Parāda piedziņa pēc tiesas nolēmuma”;
  • 5. raidījums – “Tuvplānā civilprocess: Darba devēja uzteikuma apstrīdēšana tiesā”;
  • 6. raidījums – “Tuvplānā civilprocess: Neizmaksātās darba samaksas piedziņa tiesā”;
  • 7. raidījums – “Tuvplānā kriminālprocess: Cietušo tiesības kriminālprocesā”;
  • 8. raidījums – “Tuvplānā kriminālprocess: Viens noziegums – atšķirīgi sodi”;
  • 9. raidījums – “Pierādījumu loma tiesvedībā. Kas ir sacīkstes princips civilprocesā?”;
  • 10. raidījums – “Tuvplānā civilprocess: Pagaidu aizsardzība pret vardarbību. Kā rīkoties cietušajai personai?”;
  • 11. raidījums – “Tuvplānā administratīvā pārkāpuma process: Soda piemērošana”;
  • 12. raidījums – “Tuvplānā civilprocess: Patērētāja tiesības digitālajā vidē”;
  • 13. raidījums – “Uzņēmējdarbība un sankcijas”;
  • 14. raidījums – “Tuvplānā kriminālprocess: nepilngadīgas personas atbildība”;
  • 15. raidījums – “Tiesas nolēmumu izpilde”.

Visus raidījumus būs iespējams noskatīties LV portāla tematiskajā sadaļā #zinisavastiesības, kā arī LV portāla “YouTube” kanālā.

Satversmes 90. pants nosaka: “Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības.”

#zinisavastiesības: seko LV portālam un jauno raidījumu ierakstiem arī sociālo tīklu vietnēs Facebook; Twitter; YouTube un Instagram.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI