NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
14. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Drošība
8
8

Foto stāsts: Baltijas valstu un Polijas prezidenti apmeklē kara izpostīto Ukrainu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits kopā ar Igaunijas, Lietuvas un Polijas prezidentiem apmeklē Kijivu, lai tiktos ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

FOTO autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Trešdien, 13. aprīlī, Kijivā notika triju Baltijas valstu un Polijas prezidentu tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Vizītes laikā Ukrainā Latvijas prezidents kopā ar Lietuvas, Igaunijas un Polijas prezidentiem apmeklēja izpostītās pilsētas un ciemus, tādējādi kļūstot par aculieciniekiem Krievijas agresijas šausminošajam rezultātam.

Valsts prezidents Egils Levits norādīja, ka redzētās traģiskās kara sekas Ukrainā vēl stingrāk pārliecina, ka Krievijai un visiem par kara noziegumiem vainīgajiem – no pavēļu devējiem līdz izpildītājiem – būs jāatbild par saviem nodarījumiem.

Baltijas valstu un Polijas prezidenti sarunā apliecināja, ka turpinās aktīvi atbalstīt Ukrainu gan militāri, gan ar humāno palīdzību, kā arī turpinās sekmēt efektīvu Eiropas Savienības sankciju ieviešanu pret Krieviju.

Savukārt Ukrainas prezidents sarunā par Krievijas radītajiem postījumiem Ukrainā aicināja starptautisko sabiedrību izprast, ka finansiāls un ekonomisks atbalsts Ukrainai būs vajadzīgs ne tikai pēc kara, tas ir nepieciešams jau šobrīd, lai valsts varētu funkcionēt kara laikā.

Tikšanās laikā Ukrainas prezidents izteica cerību, ka Baltijas valstis un Polija ar savām ostām varētu palīdzēt Ukrainai graudu eksportā. Valsts prezidents Egils Levits apliecināja, ka Latvija ir maksimāli gatava sadarboties šī mērķa īstenošanā.

Galerija: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas prezidenti apmeklē Krievijas karaspēka izpostīto Ukrainu

GALERIJA

Foto autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

49
Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI