NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
02. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Valsts pārvalde
4
4

Pirmā daļēji attālinātā Saeimas sēde Latvijas vēsturē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Šodien, 2020. gada 2. aprīlī, pirmo reizi Latvijas vēsturē Saeimas sēde norisinājās videokonferences formātā, deputātiem uzturoties dažādās parlamenta telpās. 

Atklājot ziemas sesijas sešpadsmito (ārkārtas) sēdi, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, ka vēsturiski šī ir pirmā reize, kad Saeimas deputāti strādā attālināti, pulcējušies dažādās zālēs.

Daļēji attālinātās sēdes videokonferences formātā ir pagaidu risinājums, lai, ievērojot Saeimas kārtības rullī paredzētās procedūras, valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas apstākļos nodrošinātu parlamenta sēžu norisi. “Esam ceļā uz e-Saeimu pilnībā,” uzsvēra I. Mūrniece.

Savukārt, uzrunājot Saeimas deputātus un Latvijas iedzīvotājus, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš uzsvēra: “Lai mēs varētu atgriezties normālā dzīves ritmā, ir ļoti svarīgi katram valsts iedzīvotājam uztvert visus ierobežojumus un epidemiologu ieteikumus nopietni. Sekojot šīm norādēm, mēs sargāsim savu veselību, savu tuvinieku veselību, savu kaimiņu, savu pilsētu un pagastu iedzīvotāju veselību un arī glābsim cilvēku dzīvības.”

Saeimas Preses dienests informē, ka ir uzsākts intensīvs darbs, lai pēc iespējas ātrāk būtu pieejama jauna tehnoloģiskā platforma, kas ārkārtējas situācijas apstākļos nodrošinātu Saeimas sēžu norisi attālināti, deputātiem uzturoties ārpus Saeimas telpām.

Ņemot vērā parlamentārā darba īpašo regulējumu, pāreja uz attālinātu darbu ir tehnoloģiski un procedurāli ļoti sarežģīta, tādēļ Saeima iedzīvotājus aicina būt saprotošiem, ja ierastās parlamenta procedūras attālinātā režīmā nenotiek tik raiti, kā ierasts līdz šim.

Kā zināms, valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti vairāki ierobežojumi, lai apturētu koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību. Plašāk – LV portāla sadaļā “Covid-19”.

GALERIJA

Foto: Ieva Ābele, Saeima

18
Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI