NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
10. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Tava drošība
12
12

Tumšajā laikā atceries izgaismot savu velosipēdu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ja velosipēds ir aprīkots ar lukturīšiem vai atstarotājiem, tas ceļu satiksmē ir redzams vismaz no 150 metru attāluma. Savukārt, ja velosipēdam nav ne lukturīšu, ne arī atstarotāju, autovadītājs to pamana pēdējā brīdī.

FOTO: CSDD infografika

Dienām kļūstot īsākām, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), apvienība “Pilsēta cilvēkiem”, biedrība “Velo-Redele” un mazumtirdzniecības uzņēmums “Narvesen” vienojas kopīgā akcijā, kuras laikā riteņbraucēji tiks aicināti aprīkot savu velosipēdu ar lukturiem un atstarotājiem, kā arī valkāt apģērbu ar atstarojošiem elementiem.

Arvien lielāks skaits cilvēku savās ikdienas gaitās gada tumšajos mēnešos dodas ar  velosipēdu. Tomēr ne vienmēr viņi ir parūpējušies par savu drošību, informē CSDD.

CSDD apkopotā statistika liecina, ka šā gada 11 mēnešos ceļu satiksmē bojā gājuši 8, bet ievainoti 594 velosipēdisti. Pērn šajā laikā bojā gāja 9, bet ievainojumus guva 616 velosipēdisti (samazinājums – 4%). Šogad velosaimei traģiskākais mēnesis bija novembris, kad bojā gāja 3 velosipēdisti.

Akcijas laikā tie velosipēdisti, kuri nebūs parūpējušies par savu drošību, saņems lukturīšu komplektu: baltais lukturis piestiprināms velosipēda priekšā, bet sarkanais – aizmugurē. Savukārt tie velobraucēji, kuri divriteni būs pareizi izgaismojuši, saņems “Narvesen” dāvāto garšīgo kafiju.

Pirmais velosipēdistu izgaismošanas pasākums notiks Liepājā, trešdien, 11. decembrī, no plkst. 16.00 Lielajā ielā pie Tramvaja tilta.

Nākamie velosipēdistu drošības pasākumi notiks:

  • Rīgā: pirmdien, 16. decembrī, no plkst. 17.00 Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumā;
  • Siguldā: ceturtdien, 19. decembrī, no plkst. 17.00 Stacijas laukumā.

CSDD aicina sargāt sevi un citus, diennakts tumšajā laikā ieslēdzot velosipēda lukturīšus!

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI