E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9100
Lasīšanai: 2 minūtes

Komandējuma naudas atlīdzināšana karavīram

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2016
Kara Vīrs

Esmu Nacionālo bruņoto spēku profesionālā militārā dienesta karavīrs. Jautājums sekojošs: pamata dienesta vietas atrašanās vieta ir Rīgā. Ja esmu nosūtīts uz 2 mēnešu kursiem uz Alūksni, vai man ir tiesības uz komandējuma naudu?

A
atbild:
09. martā, 2016
Aizsardzības ministrija
Inese Klūga, Personāla nodaļas vecākā referente

Karavīram komandējuma izdevumus Latvijas Republikas teritorijā atlīdzina saskaņā ar MK 2010.gada 12.oktobra noteikumiem Nr.969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi”. Saskaņā ar šo noteikumu 21.punktu par komandējumu Latvijas Republikā atlīdzina:

1. izdevumus par braucienu uz komandējuma vietu un atpakaļ,

2. dienas naudu (ietverot arī ēdināšanas izdevumus) 6 eiro par katru komandējuma dienu un izdevumus par viesnīcu (naktsmītni).

Saskaņā ar noteikumu 40.punktu, karavīram piešķirtās komandējuma dienas naudas apmēru samazina par piešķirtās uzturdevas vai tās kompensācijas apmēru. Karavīra pamata uzturdevas kompensācijas apmērs saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 29.jūnija noteikumiem Nr.606 “Noteikumi par karavīra un zemessarga uzturdevas kompensācijas apmēru un izmaksāšanas kārtību” ir 9,96 eiro dienā, proti, tie par 3,96 eiro pārsniedz dienas naudas apmēru. Tāpēc karavīram par komandējumu Latvijas Republikā dienas nauda atlīdzināta netiek.

Savukārt par braucienu uz komandējuma vietu un viesnīcas (naktsmītnes) izdevumiem, ja to nenodrošina NBS, karavīram ir tiesības saņemt kompensāciju Ministru kabineta 2010.gada 12.oktobra noteikumos Nr.969 noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas