E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9022
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Biedrības valdes loceklis amatu var atstāt jebkurā brīdī

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. februārī, 2016
anna

Lūdzu paskaidrojiet, vai biedrības valdes loceklim, vēloties atstāt valdes locekļa amatu, pietiek iesniegt iesniegumu Uzņēmumu reģistrā par labprātīgu vēlēšanos atstāt amatu, un Uzņēmumu reģistrs neprasa ne biedrības biedru sapulces protokolu, ne lēmumu. Kā arī vai valdes locekle var neinformēt biedrību par vēlēšanos atstāt amatu?

A
atbild:
22. februārī, 2016
Inese Helmane
LV portāls
Uzņēmumu reģistrs
Lauris Poļikarpovs, sabiedrisko attiecību speciālists

Biedrību un nodibinājumu likuma 45.panta piektajā daļā ir noteikts, ka valdes loceklis var jebkurā laikā atstāt valdes locekļa amatu, par to iesniedzot paziņojumu biedrībai. Ņemot vērā minēto, biedrības valdes loceklis jebkurā brīdi var atstāt amatu, par to paziņojot biedrībai. Vienlaikus norādāms, ka valdes loceklim, atstājot amatu, nav nepieciešama biedrības piekrišana.

Komerclikuma 10.panta pirmās daļas pirmajā teikumā noteikts, ka ieraksts komercreģistrā tiek izdarīts uz ieinteresētās personas pieteikuma vai tiesas nolēmuma pamata. Šajā gadījumā valdes loceklis ir uzskatāms par ieinteresēto personu, jo ir interese darīt publiski zināmas ziņas, ka viņš vairs nav biedrības amatpersona. Līdz ar to valdes loceklis var vienpersoniski paziņot Uzņēmumu reģistram par atkāpšanos no biedrības valdes locekļa amata.

Kārtība, kādā veicamas izmaiņas biedrības valdes sastāvā, kā arī iesniedzamo dokumentu paraugi pieejami Uzņēmumu reģistra mājaslapā (UR reģistri > Biedrību un nodibinājumu reģistrs > Izmaiņas valdes sastāvā).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas