E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7623
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Par publikāciju „Latvijas Vēstnesī”

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūlijā, 2015
Inga

Labdien! Vai vajag uzaicināt atbildētāju prasības pieteikumā par paternitātes noteikšanu un uzturlīdzekļu piedziņu caur „Latvijas Vēstnesi”, lai paātrinātu tiesvedības gaitu?

A
atbild:
05. augustā, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls

Lietas dalībniekus aicina uz tiesu ar tiesas pavēsti. Uzaicinājumu ierasties uz tiesas sēdi oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” publicē tiesa Civilprocesa likumā noteiktos gadījumos. Atbilstoši Civilprocesa likuma 59.panta pirmajai daļai ar publikāciju oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” atbildētāju ierasties uz tiesas sēdi uzaicina gadījumā, ja atbildētājam nav deklarētas dzīvesvietas Latvijā un prasītājam atbildētāja dzīvesvieta nav zināma, kā arī ja dokumentus nevarēja izsniegt adresē, kuru bija norādījis prasītājs vai tiesas dokumentus nevarēja izsniegt saskaņā ar Civilprocesa likuma 56.2 pantu, kas nosaka dokumentu piegādāšanu un izsniegšanu personai, kuras dzīvesvieta vai atrašanās vieta nav Latvijā.

Taču neatkarīgi no aicinājuma publikācijas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” prasītājs pats ir tiesīgs tiesas aicinājuma tekstu publicēt uz sava rēķina citos laikrakstos. To paredz Civilprocesa likuma 59.panta otrā daļa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas