E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7370
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
7
1
7

Transportlīdzekļa pārreģistrācija jāveic 5 dienu laikā pēc īpašnieka maiņas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2015
sabīne

Labdien! Kas notiek ar automašīnu, ja tās īpašnieks miris? Saprotu, ka tā nonāk mantiniekiem. Bet, ja automašīnas dokumenti netiek kārtoti, bet turpina braukt uz mirušā cilvēka vārda? Vai ir noilgums, kad jāpaspēj pārrakstīt mašīnu? Vai varēs iziet OCTA? Paldies! 

A
atbild:
10. jūnijā, 2015

Uz Jūsu jautājumu Ceļu satiksmes drošības direkcija sniedz šādu atbildi:

„Saskaņā ar Latvijas likumdošanā noteikto kārtību, transportlīdzekļa pārreģistrācija, ja ar transportlīdzekli piedalās ceļu satiksmē, jāveic 5 dienu laikā pēc īpašnieka maiņas. Ja transportlīdzekļa īpašnieks ir miris, mainās tā valdītājs. Līdz ar to, ja ar transportlīdzekli plānots piedalīties ceļu satiksmē, īpašnieka (valdītāja) maiņa jāreģistrē 5 dienu laikā. Arī transportlīdzekļa tehnisko apskati var iziet tikai pēc transportlīdzekļa reģistrācijas valdītājam (iespējamajam mantiniekam) vai mantiniekam.

 Ar kārtību, kādā notiek reģistrācija valdījumā vai reģistrācija mantiniekam, varat iepazīties CSDD mājas lapas sadaļā Mantojumā iegūta transportlīdzekļa pārreģistrācija.

Arī apdrošināšanu var veikt pēc īpašnieka (valdītāja) maiņas reģistrācijas, taču sīkāku informāciju par OCTA polisēm varat saņemt Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā vai jebkurā no apdrošināšanas kompānijām.”  

Mantojumā iegūta transportlīdzekļa pārreģistrācija

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 222 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas