E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6575
Lasīšanai: 2 minūtes
17
17

Par izsoles nodrošinājuma summas atmaksu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. februārī, 2015
RENĀRS

Labdien! Vēlējos jautāt. Ja piedalos zvērinātu tiesu izpildītāja izsolē, iemaksāju 10% no izsolāmās mantas vērtības un izsolē neuzvaru, vai šo summu atgūstu? Paldies.

A
atbild:
27. februārī, 2015

Izsoļu norises kārtība, kas nostiprināta Civilprocesa likumā atbilstoši 584.1 panta 3.daļai paredz, ka pēc izsoles iemaksāto nodrošinājumu personai, kura izsolē nopirkusi nekustamo īpašumu, ieskaita pirkuma maksā. Savukārt pārējiem izsoles dalībniekiem iemaksāto nodrošinājumu pēc izsoles tiesu izpildītājs nekavējoties atmaksā.

Kā skaidro Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes izpilddirektore Guna Berlande, maksājot nodrošinājumu ar pārskaitījumu, ir jāpārliecinās, vai līdz izsolei noliktajam laikam nodrošinājums tiks ieskaitīts tiesu izpildītāja depozīta kontā. Tas, ka maksājums brīdī, kad tiesu izpildītājs pirms izsoles pārbauda depozīta kontā iemaksātās nodrošinājuma summas, vēl nav ieskaitīts depozīta kontā, ir pamats atteikt personai dalību izsolē.

Vēl personām, kas vēlas piedalīties izsolē, būtu jāpārliecinās, ka no maksājuma mērķa nepārprotami redzams, par kuru personu un dalībai kurā izsolē nodrošinājums iemaksāts. Jo īpaši svarīgi to ir norādīt gadījumos, kad par vienas personas dalību maksājumu veic cita persona.

Labs saturs
17
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas