E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6387
Lasīšanai: 2 minūtes
2
3
2
3

Maksātnespēja – kā atgūt iemaksāto depozītu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. februārī, 2015
Larisa

Labdien! Esmu iesniegusi tiesā pieteikumu fiziskās personas maksātnespējas procesa pasludināšanai. Iesniedzot pieteikumu, samaksāju administratora vienreizējo atlīdzību 720.00 eiro. Tiesa nolēma pieteikumu par fiziskās personas maksātnespējas procesu atstāt bez virzības. Kā es varu atgūt atpakaļ manu samaksāto naudu? Paldies.

A
atbild:
09. martā, 2015
Laura Studente
LV portālam

Atbilstoši Maksātnespējas likuma 129.pantam, ja fiziskās personas maksātnespējas process netiek pasludināts, depozīts atmaksājams fiziskās personas maksātnespējas procesa pieteikuma iesniedzējam.

MK noteikumu Nr.88 „Kārtība, kādā iemaksā un izmaksā depozītu juridiskās un fiziskās personas maksātnespējas procesā” 25.punktā norādīts, ka Maksātnespējas administrācija, pamatojoties uz fiziskās personas iesniegumu, mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par depozīta izmaksu šādos gadījumos:

  • stājies spēkā tiesas nolēmums par fiziskās personas maksātnespējas procesa lietas izbeigšanu, ja fiziskās personas maksātnespējas process netiek pasludināts;

  • stājies spēkā tiesas lēmums par maksātnespējas procesa pieteikuma atstāšanu bez virzības, ir beidzies norādīto trūkumu novēršanas termiņš, un tie nav novērsti;

  • stājies spēkā tiesas lēmums par atteikšanos pieņemt maksātnespējas procesa pieteikumu.

Tādējādi minētie MK noteikumi paredz, ka personai, kura atbilst kādam no šiem noteikumiem (dotajā gadījumā process atstāts bez virzības), ir jāiesniedz pieteikums Maksātnespējas administrācijai. Pieteikums jānoformē atbilstoši paraugam, kas atrodams MK noteikumu 1.pielikumā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas