E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5776
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri

Ja nav īres līguma, personu var izdeklarēt

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2014
evita

Labdien, manā īpašumā, ko iegādājos gadu atpakaļ, piedeklarētas trīs svešas personas, iepriekšējais saimnieks ar viņiem bija noslēdzis īres līgumu, bet pēc tam ar tiesas palīdzību visus izlika ārā, jo viņi it kā nemaksāja un nepildīja īres līgumu. Es šīs personas pat nepazīstu. Kad vērsos Rīgas domē, man pateica, ka viņiem nav tiesību izrakstīt. Vai tas nozīmē, ka savu varu panākt tikai ar tiesu, kam man nav šobrīd līdzekļu? Un kā ar valsts pieejamības likumu šīm personām? Ko man darīt?

A
atbild:
03. decembrī, 2014
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 3.panta otrajā daļā teikts: „Personai ir tiesisks pamats apmesties uz dzīvi noteiktā nekustamā īpašumā, ja tai pieder šis nekustamais īpašums, attiecībā uz to ir noslēgts īres vai nomas līgums vai šā īpašuma lietošanas tiesības tā ieguvusi uz laulības, radniecības, svainības vai cita likumiska vai līgumiska pamata.” Šī paša likuma 12.pants nosaka – ziņas par deklarēto dzīvesvietu iestāde anulē, ja attiecīgajai personai nav tiesiska pamata dzīvot deklarētajā dzīvesvietā.

Ja šīm personām tiesas ceļā īres līgums tika lauzts, tām nav tiesiska pamata būt deklarētām Jūsu īpašumā un pašvaldībai ir pienākums šīs personas izdeklarēt no Jūsu īpašuma.

Jums ar rakstisku iesniegumu jāvēršas Rīgas domes Personu dzīvesvietas reģistrācijas komisijā (Brīvības ielā 49/53), kuras kompetencē ir personas deklarētās dzīvesvietas anulēšana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas