E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33501
Lasīšanai: 2 minūtes

Automašīnas tehniskā apskate, ja uzsākts fiziskās personas maksātnespējas process

J
jautā:
06. augustā, 2024
Cietusī

Labdien! Dzīvesbiedram maksātnespējas procesā ir uzlikts liegums kustamajai mantai. Jāiziet auto apskate, bet gan maksātnespējas administrators, gan ZTI apgalvo, ka auto nevar iziet tehnisko apskati. Kā rīkoties? 

A
atbild:
20. augustā, 2024

No jautājuma apraksta nav saprotams par zvērināta tiesu izpildītāja lomu konkrētajā gadījumā, jo līdz ar maksātnespējas procesa pasludināšanu parādniekam tiek apturētas visas zvērinātu tiesu izpildītāju uzsāktās piedziņu lietas, noņemti liegumi no kustamās mantas u. tml., kas attiecīgi neparedz parādniekam saskaņot jebkāda veida darbības ar zvērinātu tiesu izpildītāju, tai skaitā darbības ar transportlīdzekli. 
 
Saskaņā ar Maksātnespējas likuma 134. panta otro daļu parādnieks zaudē tiesības rīkoties ar visu savu 
mantu, kā arī viņa valdījumā vai turējumā esošo trešajām personām piederošo mantu (izņemot mantu, uz kuru nevar vērst piedziņu), un šīs tiesības iegūst administrators. 
 
Vienlaikus minētais apstāklis, ja nav citu šķēršļu, piemēram, parādniekam ir liegums braukt ar transportlīdzekli, nevarētu būt par traucējumu transportlīdzeklim iziet tehnisko apskati, piemēram, ar administratora izsniegto piekrišanu un parādniekam izsniegto pilnvarojumu veikt attiecīgās darbības ar transportlīdzekli, ko maksātnespējas procesa administrators ir tiesīgs sagatavot un nosūtīt Ceļu satiksmes drošības direkcijai. 
 
Ja parādniekam rodas neskaidrības par rīcību ar transportlīdzekli un nepieciešamību tam iziet tehnisko apskati, viņam uz maksātnespējas procesa administratora e-pasta adresi būtu jānosūta jautājums un lūgums skaidrot tālākās darbības. Maksātnespējas procesa administratoram ir pienākums sniegt parādniekam rakstveida atbildi divu nedēļu laikā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas