E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33355
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Vide
1
1

Vai ir tiesības uz nodokļa atlaidi, ja kaimiņos ir vidi piesārņojošs objekts

J
jautā:
20. jūlijā, 2024
Agita

Labdien! Mans īpašums atrodas blakus zivju pārstrādes uzņēmumam un kokmateriālu un šķeldas pārkraušanas laukumam ostā. Regulāri ir jāieelpo zivju kūpināšanas dūmi un nereti arī izmeši no skursteņiem, kas bojā īpašumu un veselību. Pūšot vējam no jūras, šķeldas smalkumi lido gaisā un nosēžas manā īpašumā. Vai minēto apgrūtinājumu dēļ man pienākas atvieglojumi vai atlaides īpašuma un zemes nodoklim?

A
atbild:
25. jūlijā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli” nav paredzēti nodokļa atvieglojumi par neērtībām, ko sagādā smakas un piesārņojums no kaimiņu īpašuma. 

Piesārņojuma izplatības ierobežojumu regulē likums “Par piesārņojumu”. Uz tā pamata izdoti Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 724 “Noteikumi par piesārņojošas darbības izraisīto smaku noteikšanas metodēm, kā arī kārtību, kādā ierobežo šo smaku izplatīšanos”, kas nosaka smaku novērtēšanas un ierobežošanas prasības. 

MK noteikumos ir uzskaitītas teritorijas, kurās jāvērtē smaku traucējumu ietekme, – pamatā tās ir pašvaldību teritoriju plānojumos noteiktās zonas, kur pastāvīgi dzīvo un uzturas cilvēki. 

Par vides pārkāpumiem varat informēt Valsts vides dienestu, kā arī savu pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas