E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30366
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Kam jāatrodas pirmās palīdzības aptieciņā

J
jautā:
05. septembrī, 2023
Vita

Labdien! Ievērojot Ministru kabineta noteikumus, vai tehnikuma dienesta viesnīcas pirmās palīdzības kastē drīkst atrasties “Valeriana” tablešu iepakojums, neaktivētā ogle kapsulās un validola tabletes?

A
atbild:
29. septembrī, 2023
Santa Galiņa
LV portāls
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests
Miķelis Puķītis, Pirmās palīdzības apmācības sistēmas organizēšanas nodaļas pirmās palīdzības eksperts

Pirmās palīdzības aptieciņas saturu un medicīnisko materiālu minimumu nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 713 “Noteikumi par kārtību, kādā nodrošina apmācību pirmās palīdzības sniegšanā, un pirmās palīdzības aptieciņas medicīnisko materiālu minimumu”. Šo noteikumu pielikumā ir norādīts aptieciņas satura minimums.

Taču, pamatojoties uz riskiem un nepieciešamībām konkrētajā vidē, kur aptieciņa tiks novietota un izmantota pēc vajadzības, pirmās palīdzības aptieciņu drīkst papildināt ar dažādiem citiem materiāliem un medikamentiem, LV portālam paskaidro NMPD Pirmās palīdzības apmācības sistēmas organizēšanas nodaļas pirmās palīdzības eksperts Miķelis Puķītis.

Viņš uzsver – lai arī kāds būtu aptieciņas saturs, jāparedz, ka visas personas, kurām šī aptieciņa būs pieejama, mācēs izmantot un lietot šos papildu materiālus, t.sk. medikamentus. Tāpat, lietojot konkrētus medikamentus, ikvienam jāpārzina iespējamās blakusparādības un alerģiskās reakcijas, kuras var rasties pēc to lietošanas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 293 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas