E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29844
Lasīšanai: 2 minūtes

Kādi dokumenti jāiesniedz, lai ēku nodotu ekspluatācijā

J
jautā:
06. jūlijā, 2023
Maris

Labdien! Vai pirmās grupas ēkām iesniedzamie dokumenti nodošanai ekspluatācijā ir tādi paši kā otrās grupas ēkām? Ēka ir pirmās grupas, kā dzīvojamā māja, Bauskas novadā. Paldies.

A
atbild:
12. jūlijā, 2023

Nosacījumi ēku nodošanai ekspluatācijā atkarībā no tās grupas ir noteikti Ministru kabineta 2014. gada 2. septembra noteikumos Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi”. Pirmās grupas ēkām, ja dokumentācija iesniegta ar paskaidrojuma rakstu (ēkām), process nodošanai ekspluatācijā likumdošanā ir noteikts atvieglots: tāpat kā projektēšanas nosacījumiem paskaidrojuma raksta būvniecības procesa ietvarā. Atbilstoši minēto Ministru kabineta noteikumiem, nododot ekspluatācijā pirmās grupas dzīvojamo māju, ja veikta jauna būvniecība vai novietošana, izpildmērījuma plānu ar ēkas novietni, ierīkotiem ārējiem inženiertīkliem, jāiesniedz atzinumi par ēkas vai tās daļas inženiertīklu gatavību ekspluatācijai, kas saņemti no institūcijām, kuras ir izdevušas tehniskos vai īpašos noteikumus.

Ja veikta atjaunošana un energoefektivitātes pasākumi, tad papildus pievieno informāciju par ēkas energoefektivitātes pagaidu sertifikātu, kas izdots saskaņā ar normatīvajiem aktiem ēku energoefektivitātes jomā, – pagaidu sertifikāta izdošanas datumu un numuru Būvniecības informācijas sistēmā.

Ja veikta pārbūve (tajā skaitā vienkāršota pārbūve) un mainījusies situācija apvidū, tad papildus jāiesniedz izpildmērījuma plāns.

Pieprasījums Valsts zemes dienestā par objekta tehnisko rādītāju reģistrāciju Būvniecības informācijas sistēmā tiek izveidots pēc būvdarbu pabeigšanas, kad saņemta atzīme paskaidrojuma rakstā par objekta pieņemšanu ekspluatācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 111 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas