E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34035
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Komercuzskaites mēraparāts

J
jautā:
26. septembrī, 2024
Edgars

Labdien! Pirms četriem gadiem nopirku zemi, lai uz tās celtu māju. Pie zemesgabala pienāk pašvaldības ūdensvads, es izraku termoaku, kurā pašvaldība ir uzlikusi skaitītāju, un viss kārtībā. Tomēr šogad skaitītājs ir jāmaina. Vēlējos to pārnest uz jaunbūvi, likvidējot aku un savienojot tiešā veidā. Jaunbūve vēl nav nodota ekspluatācijā, taču no pašvaldības saņēmu informāciju, ka atbilstoši kaut kādiem MK noteikumiem viņi skaitītājus vairs neliek vai nedrīkst privātmājās likt. Vai tā ir? Vai pašvaldībai ir tiesības nelikt skaitītāju jaunbūvē? Dzīvojam Bauskas novada Vecumniekos. Paldies! 

A
atbild:
30. septembrī, 2024

Pašvaldības kapitālsabiedrība “Bauskas novada komunālserviss” norāda uz normatīvajiem aktiem, proti, Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumu, Ministru kabineta noteikumiem Nr. 174 “Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu” un Bauskas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 5 “Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Bauskas novadā”.

Tajos vairākkārt noteikts, ka komercuzskaites mēraparāts uzstādāms komercuzskaites mēraparāta mezglā, ko izbūvē pakalpojuma lietotājs uz piederības robežas par saviem līdzekļiem. Ir atsevišķi gadījumi, kad pakalpojuma sniedzējs var atļaut izbūvēt mezglu ārpus piederības robežas īpašās situācijās, kas noteiktas normatīvajos aktos. Tas, ka šogad jāmaina komercuzskaites mēraparāts, nekādā veidā neattiecas uz pakalpojuma lietotāju. Turklāt tā maiņa nav par pamatu mēraparāta pārvietošanai dzīvojamās ēkas iekšpusē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 290 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas