E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29180
Lasīšanai: 2 minūtes

Par pašvaldības tīmekļvietnes administrēšanu lemj pašvaldība

J
jautā:
16. aprīlī, 2023
Jānis

Labdien! Vai novada deputāts var izveidot/uzturēt novada kontu Facebook? Vai var likt tādas ziņas plūsmas, par kurām uzskata, ka var likt, un kādu citu ziņas plūsmu neielikt? Vai var kontrolēt komentārus (veikt cenzūru) un liegt piekļuvi novada kontam Facebook? Demokrātiski pareizi nav, ka deputāti uztur (ir administratori) sava novada kontam Facebook. Man ir liegta pieeja Varakļānu novada lapai Facebook.

A
atbild:
26. aprīlī, 2023

Varakļānu novada Facebook tīmekļvietnē nav konkrētas informācijas par tās administratoru. Ir tikai norādīts: “Lapai var būt vairāki administratori. Viņiem var būt atļauja Lapas vārdā publicēt saturu, komentēt vai sūtīt ziņojumus.” No jūsu jautājumā sniegtās informācijas nav skaidrs, kas un kādēļ jums liedzis pieeju tīmekļvietnei. Tāpat nav gūts apstiprinājums, ka pašvaldības sabiedrisko attiecību politika paredzētu uzticēt pašvaldības Facebook lapas uzturēšanu kādai trešajai personai (t. sk. deputātam), ja tam nav saņemts pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālista vai komunikatora apstiprinājums. Tādēļ nav iespējams sniegt konkrētu atbildi.

Pašvaldības administratīvie jautājumi, tostarp pašvaldības mājaslapas uzturēšana, ir pašvaldības kompetencē. Aicinām vērsties pie konkrētās pašvaldības (Varakļānu novada domes) Sabiedrisko attiecību nodaļas, kas varētu sniegt skaidrojumu, vai minētais Facebook konts ir pašvaldības pārziņā, vai arī tas tiek administrēts, kas to administrē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas