E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28936
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Skolas direktora tiesības nodarboties ar uzņēmējdarbību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. martā, 2023
Zane

Vai interešu izglītības skolas direktora vietniekam var būt arī savs uzņēmums SIA?

A
atbild:
22. martā, 2023

Saskaņā ar likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” interešu izglītības skolas direktora vietnieks ir valsts amatpersona. Šī likuma 7. panta ceturtā daļa paredz publiskas personas iestādes vadītāja vietniekam, t. i., arī skolas direktora vietniekam, speciālos amata savienošanas ierobežojumus, aizliedzot savienot valsts amatpersonas amatu ar amatu privātā kapitālsabiedrībā.

Vienlaikus šī likuma 10. panta 1.1 un 4.1 daļa publisku personu iestāžu vadītāju vietniekiem aizliedz būt tādas kapitālsabiedrības dalībniekiem, akcionāriem, biedriem vai individuālajiem komersantiem, kas no attiecīgās iestādes saņem publisko iepirkumu. Šis ierobežojums neattiecas uz gadījumiem, kad līgumslēgšanas tiesības iegūtas atklāta konkursa rezultātā.

Ievērojot iepriekš minēto, interešu izglītības skolas direktora vietniekam var piederēt privāts uzņēmums, vai arī viņš tajā var būt dalībnieks, taču viņam ir aizliegts šajā uzņēmumā ieņemt amatus. Vienlaikus šis uzņēmums nedrīkst saņemt attiecīgās interešu izglītības skolas publisko iepirkumu vai to drīkst saņemt tikai atklāta konkursa rezultātā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 4 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas