E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2891
Lasīšanai: 2 minūtes

Īpašniekam papildu tēriņu un pienākumu nebūs

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. septembrī, 2013
Zane K

Labdien! Gribēju jautāt sekojošu jautājumu - vai ir kādi papildus izdevumi, pienākumi dzīvokļa īpašniekam par dzīvokli, kurš tiek izīrēts un īrnieks vēlētos piedeklarēties šajā dzīvoklī? Paldies.

A
atbild:
02. oktobrī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Pirmām kārtām iespēju deklarēties īrētā dzīvoklī nosaka īres līgums. Ja tajā ir nosacījums, ka dzīvokļa īpašnieks īrniekam aizliedz deklarēt savu dzīvesvietu savā īpašumā, tad to darīt nav iespējams. Ja šāda nosacījuma nav, deklarēt dzīvesvietu šajā adresē var.

Otrkārt, tā dēvētajās pašvaldību mājās (kuras dzīvokļu īpašnieki nav pārņēmuši savā pārvaldībā) saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2008.gada 9.decembra noteikumos Nr.1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" un MK 2006.gada 12.decembra noteikumos Nr.999 "Kārtība, kādā dzīvojamās telpas īrnieks un izīrētājs norēķinās ar pakalpojumu sniedzēju par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu", maksu par pakalpojumiem vairs neaprēķina saistībā ar mājoklī deklarēto personu skaitu, tādēļ īpašniekam - dzīvokļa izīrētājam – nekādi papildu tēriņi un pienākumi nerodas, ja īrnieks savu dzīvesvietu deklarē īrētajā mājoklī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas