E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28666
Lasīšanai: 3 minūtes
4
4

Kas nepieciešams, lai saņemtu atbalsta pasākumus bērnam ar 56. kodu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. februārī, 2023
Dace

Labdien! Vēlos precizēt, vai skolēnam, kuram pašvaldības pedagoģiski medicīniskā komisija piešķīrusi 56. kodu (uz šā pamata piemēroti atbalsta pasākumi), nepieciešams iet uz Valsts pedagoģiski medicīnisko komisiju, lai arī turpmāk saņemtu atbalsta pasākumus? Vai pietiek ar psihologa atzinumu, kurā minēts par atbalsta pasākumiem? Skolēns mācās vispārizglītojošā skolā pēc vispārizglītojošās programmas ar atbalsta pasākumiem – atgādnes, papildu laiks (ne vienmēr ir nepieciešams) un nodarbība pie speciālā pedagoga, individuālais izglītības plāns, kurā paredzēti atbalsta pasākumi. Skaidrs, ka bez šiem atbalsta pasākumiem viņš nevarēs nokārtot eksāmenus. Šobrīd pašvaldības komisijas lēmums ir derīgs līdz 4. klasei, topošajās izmaiņās – līdz 6. klasei.

A
atbild:
20. februārī, 2023
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Bērziņa, Komunikācijas nodaļas vecākā konsultante
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ja jūsu rīcībā ir psihologa atzinums par atbalsta pasākumu nepieciešamību, tad, pamatojoties uz šo atzinumu, var noformēt atbalsta pasākumus.

Ja pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinums vairs nav spēkā, jārīkojas tā, kā noteikts Ministru kabineta noteikumu Nr. 556 “Prasības vispārējās izglītības iestādēm, lai to īstenotajās izglītības programmās uzņemtu izglītojamos ar speciālām vajadzībām” 4. punktā: “Izglītojamiem, kuriem nav pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinuma, bet kuriem konstatētas attīstības vai mācīšanās grūtības, izglītības iestādes atbalsta speciālisti (izglītības vai klīniskais psihologs, logopēds, skolotājs logopēds vai speciālais pedagogs), pamatojoties uz pilngadīga izglītojamā, nepilngadīga izglītojamā vecāku, bāriņtiesas iecelto aizbildņu vai aizgādņu iesniegumu, veic attiecīgi pedagoģisko vai psiholoģisko novērtējumu un sniedz atzinumu. Atzinumā norāda ieteicamos atbalsta pasākumus atbilstoši šo noteikumu 1. pielikumam vai citus izglītojamam piemērotus pasākumus.”

Ja vēlaties saņemt papildu informāciju, aicinām sazināties ar Valsts izglītības satura centra Iekļaujošās un speciālās izglītības nodaļu, zvanot uz tālruņa numuru: 67212240.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas