E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2859
Lasīšanai: 3 minūtes
1
13
1
13

Pieteikšanās uz plānveida operāciju

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2013
Ausma Egle

Labvakar. Vai ir iespējams un ja jā, tad kur un kā var pieteikties rindā lai veiktu valsts apmaksātu hemoroīdu operāciju?

A
atbild:
04. oktobrī, 2013
Nacionālais veselības dienests
Evija Štālberga, sabiedrisko attiecību speciāliste

Valsts apmaksā hemoroīdu operācijas veikšanu, tomēr operāciju nosaukumi un veikšanas veidi ir ļoti dažādi. Līdz ar to, lai noskaidrotu, vai pacientam nepieciešamā operācija tiek apmaksāta no valsts līdzekļiem, šai informācijai jābūt precīzai.

Lai noskaidrotu konkrētu ķirurģisko manipulāciju, kas nepieciešama, kā arī to, vai tā tiek apmaksāta no valsts līdzekļiem, pacients var konsultēties ar ārstējošo ārstu, kurš ir izvērtējis operācijas nepieciešamību.

Kā saņemt valsts apmaksātu operāciju?

Sākotnēji pacientam jāvēršas pie ģimenes ārsta vai speciālista, kurš sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus. Ārsts izvērtē pacienta veselības stāvokli un medicīniskās indikācijas operācijas veikšanai. Ja nepieciešamā operācija ir valsts apmaksāta, ārsts tiesīgs izsniegt nosūtījumu tās veikšanai dienas stacionārā vai stacionārā.

Saņemot nosūtījumu operācijas veikšanai, pacientam jākonsultējas ar ārstu par ārstniecības iestādi, kurā var veikt valsts apmaksātu operāciju, kā arī jāsazinās ar ārstniecības iestādi un jāvienojas par pakalpojuma saņemšanas laiku.

Cik jāmaksā par operāciju?

Saņemot valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus slimnīcas stacionārā, pacientam jāmaksā pacienta iemaksa 9,50 (13,52 eiro) diennaktī, sākot no otrās dienas. Papildus ārstniecības iestāde var iekasēt līdzmaksājumu ne vairāk kā 30 latu (42,69 eiro) apmērā par vienā stacionēšanās reizē operāciju zālē veiktajām ķirurģiskajām operācijām.

Ja valsts apmaksāta ķirurģiskā palīdzība tiek saņemta dienas stacionārā, pacientam  jāmaksā pacienta iemaksa 5 Ls (7,11 eiro) par katru dienu un 3 Ls (4,27 eiro) par katru veikto operāciju.

Savukārt, ja pacients veic maksas operāciju, par saņemtajiem pakalpojumiem jāmaksā atbilstoši ārstniecības iestādes maksas pakalpojumu cenrādim. Jāatzīmē, ka pakalpojumu cenrāži ārstniecības iestādēs ir atšķirīgi un pacients var izvēlēties pakalpojuma saņemšanas vietu.

Labs saturs
13
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas