E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27234
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai var saņemt atbalstu, lai pieslēgtos centrālapkurei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. septembrī, 2022
Viestarts

Labdien! Ķesterciema “Albatrosā” ir divas daudzdzīvokļu mājas (katrā 18 dzīvokļu), kuras tiek apkurinātas no katlumājas, kas iebūvēta vienā no mājām. Ir uzstādīti 3 paštaisīti malkas katli, 2 skursteņi. Sezonā tiek sadedzināts ap 400 kubikmetru. Ir iespēja mājas pieslēgt centrālajai siltumapgādei. Kopējās izmaksas ir aptuveni 36 000 eiro, tādu summu nevaram atļauties, jo mājās dzīvo daudz pensionāru, tostarp cilvēki ar invaliditāti. Kā valsts mums var palīdzēt, lai saņemtu pabalstu?

A
atbild:
08. septembrī, 2022

Ministru kabineta noteikumu Nr. 150 “Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai” nolikums” viens no atbalsta pasākumiem paredz, ka pieslēgties pie centralizētās siltumapgādes sistēmas var ne tikai privātmāju, bet arī daudzdzīvokļu 1 līdz 5 stāvu māju dzīvokļu īpašnieki, ja ēka ir fizisku personu, biedrības, nodibinājuma vai reliģiskās organizācijas īpašumā. 

Tomēr, lai atbilde būtu detalizētāka un iegūtu plašāku informāciju, vai konkrētā daudzdzīvokļu māja klasificējas atbalstam, aicinām sazināties ar SIA “Vides investīciju fonds”, kas pieņem un vērtē projektu iesniegumus, kā arī pieņem lēmumus par finansējuma piešķiršanu vai atteikumu. Vairāk informācijas varat uzzināt Latvijas Vides investīciju fondā, e-pasta adrese: atbalsts@lvif.gov.lv; tālr. nr.: 67 845 111.

Vairāk informācijas LV portāla publikācijā “Paplašina atbalsta saņēmēju loku atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju uzstādīšanai mājokļos”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas