E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26733
Lasīšanai: 2 minūtes
1
18
1
18

Kur ziņot par nelikumīgu uzņēmējdarbību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūlijā, 2022
Margarita

Labdien. Vēlētos noskaidrot, kādas instances kontrolē un ierobežo pretlikumīgas komercdarbības veikšanu, kā, piemēram, autoservisa pakalpojumu sniegšanas jomā, kas darbojas jau vairāk nekā 10 gadus dažādu īpašnieku garāžu kompleksā. Kā līdz šim noskaidrots, persona nav reģistrēta ne UR, ne VID, attiecīgi personai nav arī pienākuma atskaitīties par apkārtējās vides drošību, kur tiek utilizētas eļļas, ķimikālijas un visi citi ar šo darbības sfēru saistītie atkritumi. Vai tas ir atļauts? Ja tas nav atļauts, kur man būtu jāziņo šādā situācijā, kad negodīgais komersants apdraud drošību gan dabai, gan citiem cilvēkiem?

A
atbild:
13. jūlijā, 2022

VID aicina iedzīvotājus ziņot par iespējamiem nodokļu nemaksāšanas, kontrabandas vai VID amatpersonu nelikumīgas rīcības gadījumiem, zvanot uz VID anonīmo diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070 vai arī rakstot uz e-pasta adresi parkapumi@vid.gov.lv. Visos gadījumos informāciju iespējams sniegt latviešu, krievu un angļu valodā. Informācijas sniedzējam ir tiesības saglabāt anonimitāti. Lūgums sniegt iespējami plašāku, konkrētāku informāciju saistībā ar iespējamo pārkāpumu.

Finanšu ministrijas sagatavotais informatīvais materiāls “Ziņošana par krāpšanu un citiem pārkāpumiem, kas skar Eiropas Savienības finanšu intereses” un infografika "Ziņo par pārkāpumiem!"

Arī Valsts vides dienests (VVD) aicina ziņot, zvanot uz diennakts tālruni 26338800, ja tiek novērots, ka notikuši vides pārkāpumi.

Labs saturs
18
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas