E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26493
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Cik dienu laikā jāsamaksā sods par administratīvo pārkāpumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2022
Ilona

Labdien! Esmu saņēmusi lēmumu no Rīgas pašvaldības policijas par soda piemērošanu par CSN pārkāpumu (apstāšanās un stāvēšanas pārkāpums). Lēmums tika pārsūdzēt, bet palika negrozīts. Atteikuma lēmums tika saņemts elektroniski 10.03.2022. Cik dienu laikā no lēmuma saņemšanas ir jāsamaksā soda nauda? Kura iestāde ir jāinformē par brīvprātīgas naudas soda izpildes termiņa beigām (saskaņā ar AAL 268. pantu)?

A
atbild:
14. jūnijā, 2022
Sandis Zellis
jurists

Atbilstoši Administratīvās atbildības likuma 262. pantam sodītajai personai piemērotais naudas sods pilnā apmērā samaksājams ne vēlāk kā viena mēneša laikā no dienas, kad stājies spēkā nolēmums par sodu.

Nolēmuma procesuālā spēkā esība iestājas, tiklīdz nolēmums ir paziņots, savukārt materiālā spēkā esība un nolēmumā paredzētās tiesiskās sekas pārsūdzības gadījumā – ar brīdi, kad sūdzība noraidīta. Tādējādi konkrētajā situācijā sods samaksājams mēneša laikā no dienas, kad lēmums par soda piemērošanu atstāts negrozīts (pieņemts minētais atteikuma lēmums).

Minētā likuma 268. pantā ietvertais pienākums brīdināt par brīvprātīgas naudas soda izpildes termiņa beigām un nolēmuma iespējamo nodošanu piespiedu izpildei attiecas uz iestādi, kura pieņēmusi lēmumu par soda piemērošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 225 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas