E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25216
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
1
1
1
1

Ja par privatizācijas sertifikātiem nopirktas akcijas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2022
Reinis

Labdien! Jautājums par privatizācijas sertifikātiem. 1997. gadā Latvijas Krājbankas filiālē noslēdzu līgumu par uzņēmuma N akciju iegādi. Netiku atvēris vērtspapīru (sertifikātu) kontu. Vai šādā gadījumā akcijas ir man piekrītošas? Kādas ir manas tiesiskās iespējas deklarēt šīs akcijas?

A
atbild:
11. janvārī, 2022

Pēc līguma parakstīšanas par akciju iegādi uzņēmuma publiskajā piedāvājumā par privatizācijas sertifikātiem AS “Latvijas Krājbanka” nosūtīja informāciju dalībai izsolē tajā laikā saucamajai Rīgas Fondu biržai.

Ja šajā izsolē persona ieguva tiesības uz uzņēmuma akcijām, informācija tika nosūtīta AS “Latvijas Krājbanka” privatizācijas sertifikātu norakstīšanai no personas privatizācijas sertifikātu konta norēķinam par akciju iegādi.

Informācija par personām, kas ieguva akcijas publiskajā piedāvājumā, tika reģistrēta Latvijas Centrālā depozitārija Sākotnējā reģistrā (pašlaik Nasdaq CSD SE Sākotnējais reģistrs Vaļņu ielā 1, Rīgā), kur tā tiek glabāta arī pašlaik, ja akciju īpašnieks nav atvēris vērtspapīru kontu un dereģistrējis savas akcijas.

Informāciju par īpašumā esošajām akcijām un rīcību ar tām var saņemt Nasdaq CSD SE Vaļņu ielā 1, Rīgā, tālrunis 67212431.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas