E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2506
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Pašvaldības dzīvokļa īrniekam nekustamā īpašuma nodoklis jāmaksā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2013
aija

Vai man ir jāmaksā NĪN par pašvaldībai piederošu dzīvokli, kā arī NĪN par zemi, kas atrodās zem dzīvokļa. Dzīvoklis pieder Rīgas domei, nav privatizējams, jo tika sniegta palīdzība dzīvokļa jautājumā kā vecuma pensionārei /invalīdei?

A
atbild:
25. jūnijā, 2013
Lidija Dārziņa
LV portāls

Arī pašvaldības dzīvokļa īrniekam ir jāmaksā nekustamā īpašuma nodoklis – gan par dzīvokli un  koplietošanas telpu attiecīgo daļu, gan zemi (zemes domājamām daļām). 

Likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” 2.pants (Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji) paredz, ka par pašvaldības īpašumā esošu zemi, ēkām un inženierbūvēm nekustamā īpašuma nodokli maksā to lietotājs. 

Likuma „Par dzīvojamo telpu īri” 11.pantā (Dzīvokļa īres maksa un obligātie maksājumi) uzskaitīti obligātie maksājumi papildus īres maksai:

1) likumā noteiktais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums;
2) dzīvokļa vai dzīvojamās mājas īpašnieka (valdītāja) un zemes īpašnieka noslēgtajā zemes nomas līgumā noteiktā zemes nomas maksa, ja izīrētā dzīvojamā telpa ir mājā, kas atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes. 

Nekustamā īpašuma nodokli iekasē pašvaldības, un gada sākumā katram nodokļu maksātājam atsūta paziņojumu par nodokļa apmēru, kā arī norāda pamatojumu, saskaņā ar kuru nodoklis maksājams un maksājuma summas. Ja esat saņēmusi paziņojumu, tajā šī informācija ir norādīta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 244 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas