E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24816
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Ja skolēns ir atbrīvots no fiziskajām aktivitātēm sportā, tad ar tām nav jānodarbojas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2021
Jānis

Labdien! Bērnam ir atbrīvojums no sporta uz visu gadu, un atbrīvota viņa ir bijusi jau kopš mazajām klasēm. Līdz šim sporta stundu atzīmju ailē bijis “a” burtiņš, bet tagad sāka iet 10. klasē citā skolā un skolotāja liek piedalīties sportā tik un tā, turklāt liek vērtējumus. Kā tad īsti ir? Vairs tāds “atbrīvojums” neeksistē? Meita piedalās teorētiskajās nodarbēs un arī fiziskajās, cik spēj, bet uztraucos par to, cik tas ir labi, ja ikdienā ārsti nerekomendē fizisku noslodzi.

A
atbild:
14. decembrī, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Atbilde ir atkarīga no tā, kas rakstīts ārsta izsniegtajā izziņā. Ja ārsta izziņā ir atzīmēts, ka skolēns ir atbrīvots no fiziskajām aktivitātēm sportā, tad skolēnam ar fiziskajām aktivitātēm nav jānodarbojas, bet viņš var apgūt mācību kursa “Sports un veselība” teorētisko daļu. Skolēniem, kuri nav atbrīvoti no mācību kursa “Sports un veselība” pilnībā, ir jānokārto pedagoga noteiktie pārbaudījumi un jāiegūst vērtējums (protams, ņemot vērā atbrīvojama saturu, apjomu un laiku). Jāņem vērā, ka valsts vidējās izglītības standartā noteiktais mācību kursa “Sports un veselība” mērķis ir arī nostiprināt ieradumus ikdienā apzināti rīkoties saskaņā ar veselīga dzīvesveida principiem, apzināties veselību veicinošu fizisko aktivitāšu nozīmi un pozitīvo ietekmi uz veselību, emocionālo labsajūtu, sociālo saskarsmi un pašizpausmi, spēt atpazīt apdraudējumus un riskus dažādās vidēs un situācijās, tajā skaitā valsts aizsardzības apdraudējuma gadījumos, veikt preventīvus drošības pasākumus, izprast drošas rīcības soļus, izvēloties piemērotākās problēmrisināšanas stratēģijas. Turklāt mācību kursa “Sports un veselība” teorētisko daļu apgūst arī tālmācības un neklātienes izglītības programmu skolēni.

Konkrētajā gadījumā vecākiem ar mācību kursa pedagogu un/vai izglītības iestādes vadītāju vajadzētu pārrunāt mācību kursa apguves piemērotību meitas veselībai un iespējas apgūt tikai mācību kursa teorētisko daļu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas