E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24601
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pirmsskolas sporta skolotāja un pirmsskolas izglītības skolotāja tarifikācijā nav atšķirību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. oktobrī, 2021
Patrīcija

Labdien! Drīz sākšu strādāt PII par pirmsskolas skolotāju ar likmi 0,8, kas vienu nedēļu pēc grafika ir 2 pilnas dienas (no 7.00 līdz 19.00) un otrajā nedēļā 3 pilnas dienas (no 7.00 līdz 19.00). Paralēli tam man ir iespēja strādāt citā PII par sporta skolotāju, kur man piedāvā maiņu grafiku. Man kā pirmsskolas pedagogam nedēļā 2 dienas ir jāstrādā par pirmsskolas skolotāju, tad 3 atlikušās dienas par sporta skolotāju un otrajā nedēļā otrādi: 3 dienas par pirmsskolas izglītības skolotāju, tad 2 dienas par sporta skolotāju PII. Kā sporta skolotājam tā likme varētu būt 0,8. Vai man ir tiesības tā strādāt PII, ja mani viss apmierina un tas viss atbilst likumam? Vienkārši mani tagad cenšas nedaudz piezemēt, atbildot, ka maiņu grafiku varot strādāt PII skolotāji, bet ne sporta skolotāji PII, jo viņiem esot cita tarifikācija.

A
atbild:
08. novembrī, 2021

Saskaņā ar Ministru kabineta 2011. gada 10. maija noteikumu Nr. 354 “Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu” 6. punktu pirmsskolas izglītības sporta skolotāja amats ir viens no pirmsskolas pedagogu amatiem. Līdz ar to nav nekādu atšķirību pirmsskolas izglītības sporta skolotāja un pirmsskolas izglītības skolotāja tarifikācijā – abiem amatiem darba slodze ir 40 darba stundas nedēļā, t. i., 36 darba stundas ar izglītojamiem un 4 darba stundas sagatavošanās nodarbību vadīšanai.

Pirmsskolas skolotājas nodoms strādāt pēc maiņu grafika ir saskaņojams ar abu izglītības iestāžu vadību, jo izglītības iestādes vadītājs nosaka izglītības iestādes darba kārtību, tostarp personāla darba grafiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas