E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23253
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Vide
5
5

Ja bērni spēlē futbolu un trokšņo

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2021
Александр

Под окнами нашего многоквартирного дома дети старшего возраста (15 лет) ежеднеано и долго играют в футбол. Постоянный шум создает неудобства другим жильцам, особенно старикам и семьям с маленькими детьми. Существуют ли нормы которые регулируют эту ситуацию? ( расстояние от дома, и тг.) Буду благодарен за ответ.

Zem mūsu daudzdzīvokļu mājas logiem vecāki bērni (15 gadi) ilgu laiku katru dienu spēlē futbolu. Pastāvīgs troksnis rada neērtības citiem iedzīvotājiem, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem un ģimenēm ar maziem bērniem. Vai ir normas, kas regulē šo situāciju (attālums no mājām utt.)? Es būtu pateicīgs par jūsu atbildi.

A
atbild:
26. maijā, 2021
Rīgas pašvaldības policija
Toms Sadovskis, galvenais sabiedrisko attiecību speciālists

Jāatzīst, ka neviens normatīvais akts neparedz tiešu aizliegumu iedzīvotājiem trokšņot vai, piemēram, spēlēt bumbu. Protams, ikvienam ir tiesības uz mieru, taču tajā pašā laikā ikvienam ir tiesības arī uz sportisku atpūtu. Bumbas spēlēšana vai citas līdzīgas nodarbes ir normāla bērnu un jauniešu ikdienas sastāvdaļa, un būtu absurdi, ja policija bērniem šādu izklaidi liegtu.

Pamats saukt policiju būtu tad, ja, piemēram, tīši tiktu bojāta sveša manta, proti, jaunieši spēli izmantotu kā aizsegu, lai patiesībā ar bumbu varētu izsist apkārtējo dzīvokļu logus.

Vienlaikus jāatgādina, ka policija nereti mēdz saņemt izsaukumus arī par citiem gadījumiem, kuros policijas iesaistīšanās nav nepieciešama. Piemēram, iedzīvotāji zvana policijai, jo augšējā stāvā bērni, viņuprāt, pārlieku skaļi skraida pa dzīvokli. Arī šādā situācijā būtu absurdi, ja policija bērnu vecākiem piemērotu kādu sodu.

Vislabākais risinājums šādā situācijā būtu nevis domāt, kā ierobežot citu cilvēku sportiskās vai radošās izpausmes, bet gan meklēt veidu, kā tās atvieglot. Iespējams, ir vērts uzsākt diskusiju ar apsaimniekotāju par pagalma labiekārtošanu – neliela sporta laukumiņa izveidi, bērnu rotaļu laukumiņa izveidi. Tādā veidā tiktu panākts, ka bērni un jaunieši var turpināt atpūsties, bet viņiem tam būtu piemērota infrastruktūra.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas