E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22916
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai grauzēju iznīcināšanai drīkst izmantot pneimatiskos ieročus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2021
Jānis

Vai ar pneimatiskajiem ieročiem drīkst parūpēties par žurkām vai citām invazīvajām sugām? Ko likums paredz papildus visparastākajiem peļu slazdiem vai peļu indēm?

A
atbild:
26. aprīlī, 2021

Saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likuma 27. panta 1. daļu teritorijas un objektu uzturēšana un sakopšana, nodrošinot kaitīgo posmkāju un grauzēju iznīcināšanu un nepieļaujot to ieviešanos, ir teritorijas vai objekta īpašnieka vai viņa pilnvarotas personas (ja tāda ir) pienākums. Tādējādi jums ir pienākums savā īpašumā rūpēties par to, lai kaitnieciskie grauzēji, kas ir arī infekcijas slimību iznēsātāji, nevairotos jūsu īpašumā. Šim nolūkam ir pieļaujams izmantot Latvijas Republikā (un arī ES) akceptētos deratizācijas līdzekļus (nopērkami jebkurā veikalā, kas tirgo šāda veida produkciju). Bez minētā jūs varat izmantot arī peļu slazdus vai citus pasākumus epidemiologiskās drošības nodrošināšanai.

Tāpat saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 6. jūlija noteikumiem Nr. 618 “Dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas noteikumi” jūs varat izmantot arī dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniedzēju pakalpojumus.

Pneimatisko ieroču izmantošana grauzēju apkarošanā ir ne tikai neefektīva, bet arī var būt bīstama apkārtējiem. Tādējādi LV portāla redakcija aicina jūs neizmantot šāda veida līdzekļus grauzēju apkarošanai.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas