E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2278
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Tieslietas
3
3

Citas personas deklarētās adreses noskaidrošana

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. aprīlī, 2013
Kintija

Vai ir iespējams kaut kā noskaidrot citas personas deklarēto dzīvesvietas adresi? Mēs neesam radinieki. Vai par to būs jāmaksā un cik?

A
atbild:
29. aprīlī, 2013
Aiga Dambe
LV portāls

Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra likuma 17.pantu, Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), attiecīgās pašvaldības un Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības ārvalstīs savas kompetences ietvaros izsniedz Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas.

Ministru kabineta 2011.gada 15.februāra noteikumos Nr.130 „Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanas kārtība" noteikts, ka PMLP reģistrā iekļautās ziņas sniedz, pamatojoties uz personas pieprasījumu, kurā jānorāda:

  • pamatojums ziņu saņemšanas nepieciešamībai un to apliecinošs dokuments;
  • ziņu izmantošanas mērķis;
  • dati, pēc kuriem var identificēt personu;

PMLP mājaslapā atrodama informācija par ziņu izsniegšanas kārtību un izziņas pieprasīšanai nepieciešamajiem dokumentiem.

Izziņu var pieprasīt:

Maksa par informācijas saņemšanu papīra formā, ja tā sagatavota pēc informā­cijas pieprasītāja norādītiem kritērijiem, ir:

  • piecu darbdienu laikā par datiem par vienu personu - 3 lati;
  • vienas darbdienas laikā par datiem par vienu personu - 6 lati;
  • divu stundu laikā par datiem par vienu personu – 10,50 latu;

PMLP konstatē ziņu saņemšanas nepieciešamības būtību un izvērtē, vai ir tiesisks pamats sniegt pieprasīto informāciju no Iedzīvotāju reģistra.

Izziņu par personas dzīvesvietu ir iespējams saņemt arī pašvaldībā, ja personas dzīvesvieta ir pašvaldības administratīvajā teritorijā un pašvaldībai ir tiešsaistes datu pārraide ar Iedzīvotāju reģistru. Arī pašvaldība reģistrā iekļautās ziņas sniedz, pamatojoties uz pieprasījumu.

Valsts portālā Latvija.lv ir pieejams e-pakalpojums Pārbaude, vai persona ir deklarēta norādītajā adresē”, ar kura palīdzību jebkurš var bez maksas, elektroniski, uzreiz tiešsaistē, pārliecināties par iedzīvotāja norādītās adreses pareizību.

Portāla Latvija.lv bezmaksas pakalpojums "Personas dzīvesvietas pašvaldības kārtējā gada sākumā noskaidrošana" nodrošina iespēju noskaidrot pašvaldību, kurā kārtējā gada sākumā bija norādītās personas dzīvesvieta, šādā dalījumā: Rīga, Liepāja, Ventspils, neviena no šīm trim pašvaldībām.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas