E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2193
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesības ātrāk atgūt nevar

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. aprīlī, 2013
Alvils Strelis

Vēlētos uzzināt, vai vadītāja apliecību var atgūt pirms termina. Aizliegums bija uz gadu par vadīšanu alkohola reibumā. Man bija 0.71 promile pie atļautā 0.5 promiļu daudzuma. Gribētu dabūt 6 mēnešus ātrāk vadītāja apliecību, jo tas ir vienīgais iztikšanas avots. Vai tas ir iespējams?

A
atbild:
17. aprīlī, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Kā apliecina Valsts policijas speciālisti, transportlīdzekļa vadītāja apliecību var atgūt tikai pēc likumā noteiktā soda termiņa beigām un nekādi izņēmumi un atkāpes nav paredzētas, tādējādi Jūsu cerības ir bez pamata.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 pantā „Transportlīdzekļu vadīšana alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē” ir noteikts:

„Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz 1,0 promili, —

uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam trīsdesmit latu apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu no trīssimt līdz četrsimt piecdesmit latiem un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz vienu gadu.”

CSDD mājaslapā atrodama informācija, kā atjaunojamas vadītāja tiesības, ja tās atņemtas par sēšanos pie stūres alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas