E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21105
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Valsts kontrole saistībā ar revīziju ir sniegusi ieteikumus IZM

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. septembrī, 2020
Olegs

2014.–2016. gadā revīzijas apjomā iekļautās augstskolas studiju procesam pēc saviem ieskatiem izmantojušas teju 6 000 000 eiro valsts apmaksātajām studiju vietām paredzēto līdzekļu, kas iegūti, neaizpildot valsts budžeta finansētās studiju vietas un pārdalot finansējumu starp dažādu līmeņu un izmaksu programmām. Iespējams, augstskolas arī no budžeta vietu līdzekļiem finansējušas maksas studiju vietas. Saskaņā ar Valsts kontroles likuma 57.1 pantu Valsts kontrole pēc tam, kad stājies spēkā lēmums par revīzijas ziņojuma apstiprināšanu, veic likumā noteiktos pasākumus, lai informētu kompetentās iestādes par revīzijā konstatētajiem tiesību normu pārkāpumiem, sekotu to izskatīšanas gaitai, kā arī lemj par revīzijā konstatētās nelikumīgās rīcības rezultātā nodarīto zaudējumu piedziņu. Kādu lēmumu pieņēma Valsts kontrole par minētā revīzijā konstatētās nelikumīgās rīcības rezultātā nodarīto zaudējumu piedziņu?

A
atbild:
05. oktobrī, 2020

Valsts kontroles darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar finanšu līdzekļiem un mantu ir tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva, kā arī sniegt rekomendācijas atklāto trūkumu novēršanai.

Lai nodrošinātu budžeta vietu valsts finansējuma izlietojumu atbilstoši finansējuma mērķim, Valsts kontrole likumības un lietderības revīzijā “Vai augstākās izglītības finansēšanas sistēma ir efektīva?” sniegusi ieteikumus Izglītības un zinātnes ministrijai. Šo ieteikumu ieviešana ministrijā vēl turpinās.

Vienlaikus vēlamies paskaidrot, ka jūsu minētā Valsts kontroles likuma norma stājās spēkā no 01.08.2019. un tā nav piemērojama revīzijām, kuras uzsāktas līdz 31.07.2019.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas