E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20935
Lasīšanai: 2 minūtes
1
7
1
7

Vai pašizolācijas laikā drīkst izbraukt no valsts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. augustā, 2020
Zane

Dzīvoju Anglijā, nopirku lidmašīnas biļeti, pirms tika ieviesta 14 dienu pašizolācija. Vai es drīkstu lidot? Man ir dzīvoklis, kur palikt, bet pēc septiņām dienām jālido atpakaļ.

A
atbild:
27. augustā, 2020
Veselības ministrija
Anna Strapcāne, Komunikācijas nodaļas preses sekretāre

Kā LV portālam skaidroja Veselības ministrija, persona var doties prom no Latvijas, tai skaitā mainīt vietu, kur ievēro pašizolāciju, arī tad, ja vēl nav pagājušas 14 dienas. Vienlaikus ir jāsazinās ar konkrētās teritorijas, kurā persona ievēro pašizolāciju, policijas iecirkni un par to jāinformē. Tas nepieciešams, lai policija būtu informēta par personas atrašanās vietu, veicot pašizolācijas pārbaudes. Savukārt, dodoties uz lidostu, lidostā un lidmašīnā personai ir obligāti jālieto sejas maska.

Ministru kabineta noteikumu Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” izpratnē šāda rīcība nav ierobežota, bet precīzākam skaidrojumam Veselības ministrija gatavo noteikumu grozījumus, skaidri nosakot, ka persona var doties prom no Latvijas ātrāk par 14 dienām, kā arī paredzot nosacījumus, kas tādā gadījumā jāievēro.

Vienlaikus atgādinām: personām, plānojot Latvijā atrasties nelielu dienu skaitu, jāņem vērā, ka pašizolācijas laikā viņas nedrīkst ciemoties, uzņemt viesus utt. Tāpat, ja ir būts ārpus Latvijas, pastāv lielāks risks inficēt ar Covid-19 savus tuviniekus, ar kuriem plānots šo laiku dzīvot kopā.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 71 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas