E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19761
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1
1
1

Vai ar velosipēdu drīkst iebraukt Mežaparka teritorijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. aprīlī, 2020
Māris

Pirms visām iebrauktuvēm Mežaparka mežā ir izvietotas ceļa zīmes Nr. 301, ķieģelis. Tas nozīmē, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu punktu 259.1 pa Mežaparku ir aizliegts braukt arī velosipēdiem. Tas liekas vairāk nekā muļķīgi, viss Mežaparks vasarā ir pilns ar riteņbraucējiem, neesmu dzirdējis, ka kāds būtu saņēmis sodu vai brīdinājumu. Manuprāt, tur vajadzētu atrasties zīmēm Nr. 302 (“Braukt aizliegts”) vai Nr. 303 (“Mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt aizliegts”), kuras saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu 262. punktu uz velosipēdiem neattiecas (CSN jaunākā redakcija no 2020. gada 27. marta).

A
atbild:
14. maijā, 2020
SIA “Rīgas meži”
Aigars Pencis, daļas "Mežaparks" vadītājas vietnieks

Atbildot uz jautājumu par kultūras un atpūtas parkā “Mežaparks” izvietotajām ceļa zīmēm Nr. 301., informējam, ka pēc Ceļu satiksmes noteikumiem tiešām sanāk, ka velosipēdi nedrīkst iebraukt parka teritorijā.

Šīs zīmes pie iebraukšanas parka teritorijā atrodas jau daudzus gadus, un tās domātas kā aizlieguma zīmes nevis velosipēdiem, bet gan automašīnām. Parkā, protams, ir atļauts braukt ar velosipēdu, bet jāņem vērā, ka atbilstoši Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 115 “Kultūras un atpūtas parka “Mežaparks” daļas, ko aizņem mežaparks, apsaimniekošanas un aizsardzības saistošie noteikumi” 20. punktam “meža zemsedzes, pameža un paaugas saglabāšanai Mežaparka teritorijā aizliegts nobraukt no ceļiem un pārvietoties ar mehānisko transportlīdzekli, velosipēdu, skrituļslidām, skrituļdēli, velokartu vai citu pārvietošanās līdzekli pa meža zemēm, ārpus Mežaparka ceļiem vai īpaši marķētām trasēm, izņemot pārvietošanos, kas saistīta ar Mežaparka apsaimniekošanu vai uzraudzību”.

Vienlaikus, lai nerastos pārpratumi, drīzumā pie šīm zīmēm tiks izvietotas papildzīmes “Izņemot velosipēdus”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas