E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19376
Lasīšanai: 2 minūtes

Kur meklēt vidusskolas atestātu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2020
Biruta Merkulova

1985. gadā pabeidzu Rīgas Celtniecības tehnikumu, bet pēc skolas beigšanas nepaņēmu atpakaļ vidusskolas apliecību. Kur tagad to meklēt? Vidusskolu pabeidzu 1974. gadā: Gaigalavas vidusskola. 1974. gadā iestājos Bulduru sovhoztehnikumā. To nepabeidzu. Vai ir iespējams saņemt izziņu par to, cik ilgi mācījos? Tas viss palīdzētu pierādīt pensijas darba stāžu.

A
atbild:
25. februārī, 2020

Dokumentu, kurš reiz atstāts un nav izņemts no izglītības iestādes, vispirms jāmeklē šajā iestādē. Turpat iegūstama arī izziņa par mācībās pavadīto laiku izglītības iestādē. Tātad vidusskolas atestāta jautājumā jums, pirmkārt, jāvēršas Rīgas Celtniecības koledžā (bijušais Rīgas Celtniecības tehnikums). Adrese: Gaiziņa iela 3, Rīga LV-1050, tel.: 67229714, 29451105, e-pasts: sekretare@rck.lv.

Jautājumā par iespējām saņemt izziņu par mācību laiku Bulduru sovhoztehnikumā vispirms jāvēršas Bulduru Dārzkopības vidusskolā, par ko pārtapis kādreizējais sovhoztehnikums. Adrese: Viestura iela 6, Jūrmala, LV 2010, tel.: 67 753 135, e-pasts: bulduri@bulduri.lv.

Ja izglītības iestāde, kurā izglītību apliecinošais dokuments savulaik palicis, joprojām pastāv, tam vajadzētu būt tur. Ja izglītības iestāde laika gaitā ir reorganizēta, izglītību apliecinošie dokumenti nonāk glabāšanā pie tās tiesību pārņēmēja. Ja izglītības iestāde ir likvidēta un tai nav tiesību pārņēmēja, iestādes dokumentācija saskaņā ar Arhīvu likumu nonāk glabāšanā Latvijas Nacionālajā arhīvā. Arhīvs uz šīs dokumentācijas pamata var arī izsniegt apliecinājumu par izglītības iestādē pavadīto laiku.

Ja izglītības dokuments nav atgūstams, ir nozaudēts, tad jāvēršas izglītības iestādē, kura to izsniegusi, lūdzot izsniegt tā dublikātu. Detalizētāk par to, kā rīkoties gadījumos, kad izglītības iestādē aizmirsts vai pazaudēts dokuments, lasiet šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas