E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19344
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
9
9

Lai atbildētu, jāprecizē, kādas analīzes nepieciešamas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2020
Jekaterīna

При подозрении на ревматизм, семейная врач выписала платные анализы, аргументируя тем, что бесплатные для пациента анализы по определенным заболеваниям может выписать только специалист. Если идти на платную консультацию к ревматологу, то анализы тоже платные. Мне это не подходит. Записалась на прием к ревматологу по госпрограмме, ожидание несколько месяцев. Буду ли я иметь право получить направление на бесплатные для меня анализы от ревматолога, если иду на прием по госпрограмме? ( т.к. сказали что и в этом случаи иногда врач выписывает платные). Если можно, пришли ссылочки о правах пациента в данном конкретном случае.

Ir aizdomas par reimatismu. Ģimenes ārste nosūtīja uz maksas analīzēm, norādot, ka uz bezmaksas analīzēm noteiktu saslimšanu gadījumā var nosūtīt tikai speciālists. Ja es eju uz maksas konsultāciju pie reimatologa, tad arī analīzes būs maksas. Pierakstījos uz vizīti pie valsts apmaksāta reimatologa pēc vairākiem mēnešiem. Vai man tiešām būs tiesības saņemt valsts apmaksātas analīzes, uz kurām nosūtīs reimatologs? Man teica, ka arī šādā gadījumā var būt tā, ka reimatologs nosūta uz maksas analīzēm. Vai varat, lūdzu, izskaidrot, kādas ir manas tiesības? 

A
atbild:
05. martā, 2020
Nacionālais veselības dienests
Anna Karolīna Šaule, sabiedrisko attiecību speciāliste

Nosūtījumu uz valsts budžeta apmaksātajiem pakalpojumiem ir tiesīgi izsniegt tikai tie ārsti, kuri ir līgumattiecībās ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) un sniedz valsts apmaksātus pakalpojumus. Savukārt, apmeklējot ārstu, kurš nav noslēdzis līgumu ar NVD, pacientam par pakalpojumu jāmaksā atbilstoši ārstniecības iestādes maksas pakalpojumu cenrādim un jārēķinās, ka šādā gadījumā šis ārsts nav tiesīgs izsniegt nosūtījumu uz citiem valsts apmaksātiem pakalpojumiem.

Diemžēl šajā gadījumā no jautājuma nav saprotams, kādas tieši analīzes Jums nepieciešams veikt. Lai varētu precizēt laboratorijas izmeklējuma nosūtīšanas un apmaksas kārtību, nepieciešams zināt, kādas analīzes ārsts konkrētajam pacientam ir nozīmējis. 

Jautājumos par valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem un to saņemšanas kārtību aicinām sazināties ar NVD Klientu apkalpošanas centra speciālistiem, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 8000 1234.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas