E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18180
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Vai, gaidot bērnudārza rindā, vēlamo izglītības iestādi iespējams mainīt

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. oktobrī, 2019
Agnese

Esam pieteikuši bērnu trijos pašvaldības bērnudārzos, bet tagad sapratām, ka vienu vēlamies mainīt. Vai jāstājas rindā no jauna? Vai arī saglabājam savu tagadējo vietu? Rindā gaidām jau 3 mēnešus.

A
atbild:
18. oktobrī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls
Rīgas dome
Indra Vilde, Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja

Diemžēl jautājumā nav norādīts, kurā pašvaldībā bērns reģistrēts bērnudārza rindā. Tāpēc atbilde sniegta tikai par bērnudārza rindas organizēšanas kārtību Rīgā.

Kārtību, kādā bērni tiek pieteikti un uzņemti Rīgas pašvaldības bērnudārzos, noteic Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”.

Kā LV portālam norādīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde, pašvaldības saistošie noteikumi noteic, ka bērnu var reģistrēt rindā ne vairāk kā 3 bērnudārzos un jebkurā laikā iespējams mainīt vēlamo mācību uzsākšanas laiku, kā arī ielikt/izņemt atzīmi “pašreiz neaicināt”, tāpat iespējams mainīt iepriekš izvēlētās pirmsskolas izglītības iestādes. Jauns pieteikums tiek fiksēts ar tās dienas datumu, kad pieteikums uzrakstīts vai reģistrēts. No pieteikumu secības arī atkarīga vieta rindā. “Šajā gadījumā vecāki vietas kārtas numuru vienā bērnudārzā zaudē un jaunajā iestājas rindas galā,” skaidro I. Vilde.

Neskaidrību vai jautājumu gadījumā aicinām personīgi sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, zvanot pa tālr. 67026816, ierodoties klātienē K. Valdemāra ielā 5 vai uzdodot jautājumu sociālā tīkla “Facebook” kontā: https://www.facebook.com/rd.iksd

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas