E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17023
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Nodokļa atvieglojums par vasarā strādājošu bērnu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. maijā, 2019
Kitija

Labdien! Esmu 17 gadus veca un mācos vidusskolā. Šovasar plānoju strādāt 3 mēnešus, bet ne valsts atbalstītajā programmā. Vai MK likums par noteiktām darba stundām un atalgojumu attiecas arī uz mani? Vai vecākiem mani jānoņem no VID apgādājamo saraksta?

A
atbild:
27. maijā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Vienam no vecākiem ir tiesības saglabāt nodokļa atvieglojumu par bērnu, kurš ir vecumā līdz 19 gadiem un mācās vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iestādē, ja bērns strādā vasaras brīvlaikā (no 1. jūnija līdz 31. augustam). Tas attiecas uz visiem vecākiem un viņu skolas bērniem, ne tikai tiem, kuri vasarā strādā valsts atbalstītajā programmā.

Vairāk varat uzzināt no LV portālā publicētā VID skaidrojuma “Darbs vasaras brīvlaikā. Kas jāzina skolēniem un vecākiem”.

Atbilstoši Darba likumam skolēnu vecumā no 15 līdz 18 gadiem drīkst nodarbināt ne ilgāk kā 7 stundas dienā un ne vairāk kā 35 stundas nedēļā.

Uz darbinieku, kas nodarbināts nepilnu darba laiku, attiecināmi tādi paši noteikumi kā uz darbinieku, kas nodarbināts normālu darba laiku. Minimālā darba alga nedrīkst būt mazāka par valsts noteikto minimumu.

Minimālās mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros, kā arī minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu nosaka Ministru kabinets.

Minimālā mēneša darba alga normālā darba laika ietvaros 2019. gadā ir 430 eiro.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas