E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16689
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai vistas, kuras tur kūtī, ir jāreģistrē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2019
Elīna

Ciemata teritorijā, saimniecības ēkā, kuras sastāvā ir arī kūts telpas, vēlos turēt vistas pašu ģimenes patēriņam. Vai ir nepieciešams to kaut kur reģistrēt? Vai šogad ir spēkā aizliegums par putnu uzturēšanos ārpus telpām?

A
atbild:
25. aprīlī, 2019

Saskaņā ar Ministru kabineta 2019. gada 26. marta noteikumiem Nr. 134 “Lauksaimniecības un akvakultūras dzīvnieku, to ganāmpulku un novietņu reģistrēšanas kārtība, kā arī lauksaimniecības dzīvnieku apzīmēšanas kārtība” lauksaimniecības dzīvnieku (t.sk. mājputnu) īpašniekiem vai turētājiem pirms mājputnu iegādes ir jāreģistrē ganāmpulks un novietne.

Lai reģistrētu ganāmpulku un novietni, dzīvnieka īpašniekam jāiesniedz Lauksaimniecības datu centrā ganāmpulka un novietnes reģistrācijas kartīte (turpmāk – dokumenti). Dokumentus var iesniegt:

  • sūtot pa pastu, adrese: Republikas laukums 2, Rīga, LV-1010;
  • sūtot elektroniski uz oficiālo Lauksaimniecības datu centra elektroniskā pasta adresi ldc@ldc.gov.lv;
  • nogādājot personīgi – Zemkopības ministrijas Klientu vienotajā apkalpošanas centrā (KAC) darba dienās: pirmdien – no plkst. 8.30 līdz 18.00, otrdien, trešdien, ceturtdien – no plkst. 8.30 līdz 17.00, piektdien – no plkst. 8.30 līdz 16.00;
  • izmantojot portāla “www.latvija.lv” pakalpojumu “Iesniegums iestādei”: https://www.latvija.lv/lv/Epakalpojumi/EP155/Apraksts.

Neskaidrību un citu jautājumu gadījumā lūdzam vērsties Lauksaimniecības datu centrā, Republikas laukumā 2, Rīgā, tālr.: 67027240; 67027241, e-pasts: ldc@ldc.gov.lv, vai LDC klientu apkalpošanas nodaļās.

Šogad nav noteikts aizliegums turēt putnus iekštelpās.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas