E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1663
Lasīšanai: 2 minūtes

Ēdināšana izglītības iestādēs

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. novembrī, 2012
Nellija Adamoviča

Labdien! No š.g. 1.jūnija spēkā ir jaunie MK noteikumi Nr.172 par ēdināšanu vispārizglītojošās skolās un pirmsizglītības iestādēs. Izlasot noteikumus saprotu, ka bērniem, kuri mācās skolā katru dienu pusdienās ir jāsaņem otrais ēdiens un attiecīgi zupa vai saldais, kā tas ir rakstīts 31.03.2012. MK noteikumos Nr.172 16.punktā.
Lūdzu izskaidrojiet par to kā būtu ēdinātājam jāpasniedz pusdienas skolā, jo šobrīd Ugāles vidusskolā vienu dienu tiek pasniegts otrais ēdiens ar bulciņu, bet nākošajā dienā ir zupa ar kartupeļu salātiem un tā pamīšus mainās ēdieni ēdienkartē katru nedēļas dienu. Vai tā ir pareizi? Un ja ir pārkāpti šie MK noteikumi, sakiet lūdzu kam jāziņo?

A
atbild:
07. decembrī, 2012
Pārtikas un veterinārais dienests
Svetlana Aļminoviča-Miljanoviča, Pārtikas izplatīšanas uztaudzības daļas eksperte

Ministru kabineta 2012.gada 13.marta noteikumos Nr.172 „Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem” ir noteikta prasība pusdienu ēdienkartē iekļaut otro ēdienu un attiecīgi zupu vai desertu. Taču noteikumos Nr.172 nav precīzi definēts, kas ir jāsaprot ar „otrais ēdiens” vai „deserts”.

Vai uzņēmums, kas nodrošina ēdināšanu skolā, savā darbībā ievēro normatīvo aktu prasības, uzrauga Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Ja Jums ir informācija par iespējamiem pārkāpumiem izglītības iestāžu izglītojamo ēdināšanā, jāvēršas PVD, kas veiks pārbaudi un informēs iesniedzēju par pārbaudes rezultātiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas