E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12191
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atzīmju atbilstība

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2017
AIgars

Atkārtoti, jo jautājumā Nr. 11963 netika sniegta atbilde: LR skolēnu sekmju vērtēšanai jānotiek desmit ballu sistēmā, no 1 līdz 10, un vairumā skolu sekmju uzskaitei tiek izmantota E-klase. E-klases sistēmā pārbaudes darbu vērtēšana notiek nevis 10, bet 11 atzīmju sistēmā. Ir atzīmes no 1 līdz 10, kā arī papildus eksistē atzīme "nv", kurai, pēc vērtējumu tabulas, atbilst darba izpilde 0%-0,96%. Kāpēc darbi tiek vērtēti vienpadsmit, nevis 10 ballu sistēmā? Un kāpēc E-klasē procenti pat aptuveni neatbilst VISC pārstāves minētajam?

A
atbild:
26. jūnijā, 2017
E-klase
Tehniskā atbalsta dienests

E-klase ir skolvadības sistēma, kas tikai atspoguļo vērtējumus, ko veido konkrētā darba vērtētāji (skolotāji). Līdz ar to mēs nevaram sniegt skaidrojumu par vērtēšanas kritērijiem, kurus ir piemērojis skolotājs.

E-klases sistēma nodrošina darba vidi atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kuri nosaka, ka vērtēšana notiek 10 ballu skalā (no 1 līdz 10) un papildus ar apzīmējumu “nv” (nav vērtējuma).

Jautājumi par vērtēšanas kritērijiem vai normatīvo aktu saturu, mūsuprāt, būtu risināmi iesaistīto personu un atbildīgo institūciju starpā.

Papildu informāciju var iegūt, vēršoties pie E-klases Tehniskā atbalsta dienesta, rakstot uz e-pastu: info@e-klase.lv , vai Valsts izglītības satura centrā: tālrunis 67216500.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas