E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12126
Lasīšanai: 3 minūtes

Strīds jārisina akadēmiskā šķīrējtiesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2017
Ilze

Jautājums par LLU Veterinārmedicīnas fakultātes gala pārbaudījuma apstrīdēšanu. Gala testa jautājumi bija gaužām neadekvāti mācību vielai, mācītajam, maldinoši sastādīti. Arī tie studenti, kas jau gadiem strādājuši veterinārijas praksēs, šos absurdos jautājumus nav pareizi aizpildījuši. Situācija tāda, ka viss beidzēju kurss, 30 cilvēki, tai skaitā tie 20% studentu, kas šo testu nav nolikuši un diplomu nedabūs uzreiz, pēc rezultātu paziņošanas gājuši pie LLU vadības to pārrunāt. Tur tiem tika draudēts, ka eksāmena pārlikšana pēc viena kalendārā gada var tikt ietekmēta, ja pašlaik tiks veikti protesti, rakstītas sūdzības utt. Saprotiet bezpalīdzīgu studentu situāciju. Vadība atsakās pieņemt “melnu robu” sastādītajos gala testos. Svarīgākais, par ko vēlos jautāt: kādā iestādē jāgriežas, kuri likumi jālasa, kādas trešās personas un iestādes jāpiesaista, lai šādu jautājumu atrisinātu? Ar ko jāsāk, lai pareizi šo jautājumu atrisinātu? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
07. jūnijā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Jāsāk būtu ar jautājuma risināšanu pašas augstskolas ietvaros. Atbilstoši Augstskolu likumam augstskolā jābūt izveidotai akadēmiskai šķīrējtiesai, kuras sastāvā nedrīkst būt augstskolas administratīvā personāla pārstāvji, bet ir jābūt vismaz 20% studentu.

Akadēmiskā šķīrējtiesa izskata:

1) studējošo un akadēmiskā personāla iesniegumus par augstskolas satversmē noteikto akadēmisko brīvību un tiesību ierobežojumiem vai pārkāpumiem;

2) strīdus starp augstskolas amatpersonām, kā arī struktūrvienību pārvaldes institūcijām, kas atrodas pakļautības attiecībās;

3) šajā likumā noteiktajos gadījumos – iesniegumus par administratīva akta vai faktiskās rīcības apstrīdēšanu un pieņem attiecīgus lēmumus par tiem, kā arī pilda citus augstskolas satversmē paredzētus uzdevumus.

Šķīrējtiesas lēmumi ir izpildāmi, tos izpilda administrācija.

Līdz ar to ieteikums būtu sākotnēji vērsties šķīrējtiesā ar lūgumu izvērtēt, vai pārbaudījums ir noritējis godīgi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas