E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12004
Lasīšanai: 2 minūtes

Virsapbedījums mirušā civilvīra kapavietā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. maijā, 2017
Anna

Vēlos noskaidrot sekojošo, visu mūžu esmu kopusi sava civilvīra kapus, kas atrodas Ventspilī. Man pašai neviena radinieka šajos kapos nav, ir citos, taču līgumu esmu noslēgusi par civilvīra kapu kopšanu. Sakiet, vai tas sniedz iespēju un vai būtu iespējama mana pēdējā griba, lai es tiktu virsapbedīta (ir pagājuši vairāk nekā 22 gadi) konkrētajā vietā? Man tas ir ļoti svarīgi. Man nav noslēgtu citu līgumu, kādi radinieki jau ir, bet neviens cits viņa kapavietu nekopj, neliekas ne zinis. Man nav citu pirktu kapa vietu, ir dzimtas kapi citos kapos, taču mana pēdējā griba ir būt civilvīra kapos. Vai tas būtu iespējams?

A
atbild:
31. maijā, 2017

Ventspils pilsētas kapu apsaimniekotājs, proti, pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts", līdz šim nav slēdzis līgumus par kapa vietu uzturēšanu, tāpēc nav saprotams, kādu līgumu par civilvīra kapu kopšanu jautājuma iesniedzēja ir noslēgusi.

Tā kā kundze faktiski ir kapa vietas uzturētāja un ir pagājuši 22 gadi kopš iepriekšējā apbedījuma, saskaņā ar spēkā esošajiem Ventspils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Ventspils pilsētas kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi" teorētiski šāds apbedījums ir iespējams.

Lai precizētu minētos faktus un izvērtētu situāciju, ir jāgriežas pie kapu apsaimniekotāja – pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts", Apbedīšanas birojā, Ventspilī, Pils ielā 12, tālr. 63624245.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas