E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10074
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1
1
1

Par e-pasta uzlaušanu jāvēršas policijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. augustā, 2016
Inga

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai persona bez manas atļaujas drīkst uzlauzt paroli manu un no manas personīgo vēstuļu sadaļas izkopēt sev nepieciešamo informāciju un to publiski izplatīt trešajām personām? Vai par šādu pārkāpumu ir kāds sods? PALDIES!!!

A
atbild:
31. augustā, 2016

Par Jūsu privātā e-pasta uzlaušanas faktu jāvēršas Valsts policijā ar iesniegumu par uzlaušanas fakta izvērtēšanu kriminālprocesa ierosināšanai pret vainīgo personu pēc Krimināllikuma  144.panta "Korespondences un elektronisko sakaru tīkliem pārraidāmās informācijas noslēpuma pārkāpšana" un 145.panta  "Nelikumīgas darbības ar fiziskās personas datiem".

Ja Valsts policija nesaskata pamatu kriminālprocesa uzsākšanai, tad Fizisko personu datu aizsardzības likuma ietvaros Jums jāvēršas ar iesniegumu Datu valsts inspekcijā, lai izvērtētu vainīgās personas iespējamu nodarījumu – fiziskas personas datu nodošanu un vainīgās personas saukšanu pie atbildības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 204.7 panta "Nelikumīgas darbības ar fiziskās personas datiem", par ko paredzēts sods, izsakot brīdinājumu vai uzliekot naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 570 eiro, amatpersonām - no 140 līdz 570 eiro, bet juridiskajām personām - no 1400 līdz 11400 eiro, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus un izdarīšanas rīkus vai bez konfiskācijas.

Par nelikumīgām darbībām ar fiziskās personas sensitīvajiem personas datiem, tas ir, par jebkurām nelikumīgām darbībām ar fiziskās personas sensitīvajiem personas datiem, ieskaitot datu vākšanu, reģistrēšanu, ievadīšanu, glabāšanu, sakārtošanu, pārveidošanu, izmantošanu, nodošanu, pārraidīšanu, izpaušanu, bloķēšanu vai dzēšanu, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro, amatpersonām - no 430 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām - no 4300 līdz 14000 eiro, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus un izdarīšanas rīkus vai bez konfiskācijas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas