DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Moldovas Republikas Migrācijas ģenerālinspektorāta amatpersonas pabeigušas apmācības Valsts robežsardzes koledžā 

Publicitātes foto

No 2024. gada 14. līdz 17. oktobrim Valsts robežsardzes koledžā pirmo reizi norisinājās konvojnieku apmācības Moldovas Republikas Iekšlietu ministrijas Migrācijas ģenerālinspektorāta amatpersonām. Četru dienu intensīvā apmācību programma bija vērsta uz zināšanu un prasmju pilnveidošanu ārzemnieku piespiedu atgriešanas un konvojēšanas jomā.  

Apmācību laikā Moldovas amatpersonas iepazina starptautiskos un Eiropas Savienības normatīvos aktus, kas regulē ārzemnieku piespiedu atgriešanu, papildināja zināšanas cilvēktiesību ievērošanā šajās procedūrās. Tika iegūtas un papildinātas konvoja plānošanas un organizēšanas prasmes. Dalībnieki apguva arī starpkultūru komunikācijas prasmes, kā arī papildināja zināšanas saskarsmes psiholoģijā.  

Papildus teorētiskajām zināšanām Moldovas delegācijas pārstāvjiem tika nodrošinātas arī praktiskās nodarbības par ārzemnieku konvojēšanu ar specializēto transportlīdzekli un lidmašīnu, īpašu uzmanību pievēršot drošības pasākumiem un rīcībai ārkārtas situācijās.  Praktiskajās nodarbībās dalībnieki apguva fiziskā spēka, speciālo līdzekļu un cīņas paņēmienu pielietošanu. Apmācību noslēgumā tika izspēlētas situācijas, kas bija pietuvinātas reālajai dzīvei. 

Veiksmīgi apguvuši konvojnieku apmācības, Moldovas Republikas Iekšlietu ministrijas Migrācijas ģenerālinspektorāta amatpersonas saņēma  apliecinājumus par iegūtajām zināšanām. Kā atzīst apmācību dalībnieki, tā bija vērtīga pieredze un jaunās zināšanas tiks pielietotas sargājot savas valsts robežas. 

Apmācības tika organizētas projekta Nr. VRS/RPVP/2023/9 “Valsts robežsardzes sakaru virsnieku punktu darbības turpināšana Gruzijā, Ukrainā, Moldovā un Azerbaidžānā” ietvaros. Ar projekta palīdzību Valsts robežsardze stiprinās savas spējas organizēt elastīgus reaģēšanas pasākumus un progresīvu pieeju integrētai robežas pārvaldībai, atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, nodrošinās preventīvos pasākumus un uzraudzību, nelegālās migrācijas kontroli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI