DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 12 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rudens brīvlaikā uz Valmieras novadu!

Publicitātes foto

Skolēnu rudens brīvlaiks ir ne tikai atpūta no mācībām, bet arī laiks, kad visa ģimene kopā var izbaudīt rudens skaistumu. Auj kājās ērtākos ceļojumu apavus un dodies piedzīvot krāšņo gadalaiku!

Kur jautrība liek acīm iemirdzēties? Izklaides vietās!

Beverīnas koka skulptūru parkā un labirintos iegrimsti dzīvesprieka paradīzē, kur iespējams izspēlēt plašu āra spēļu klāstu, izstaigāt vairākus labirintus un sastapt lielu pulku koka skulptūru. Valmieras peldbaseinā pavadīti atpūtas mirkļi atslābina un sniedz enerģiju vienlaikus, turpretim lāzerparks Shooter ir lieliska vieta adrenalīna piepildītai atpūtai draugu lokā. Dodies kino ceļojumā kinoteātrī Gaisma, savukārt fantāziju zemē Neonija iegrimsti brīnumainu krāsu pasaulē. Ģimeņu izklaides centrā Brīnumu mežs iepriecini mazākos ar aktīvu piedzīvojumu daudzveidīgajā centra atrakciju piedāvājumā. Aplūko, samīļo un pabaro jaukos Mini Zoo Mežiņi iemītniekus, bet Valmiermuižas stallī satiec majestātiskos zirgus, ekskursijas laikā uzzinot vairāk par dzīvnieku ikdienu stallī.

Kur slēpjas jauni atklājumi? Muzejos, muižās un saimniecībās!

Valmieras muzeja interaktīvā ekspozīcija de Woldemer stāsta par senāko Valmieras vēsturi un ļauj iepazīt toreizējo valmieriešu dzīves gaitas pilsētā. Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrā vari ne tikai pacelties virs Zilākalna ar virtuālo briļļu palīdzību, bet arī izbraukt ar sliežu velosipēdiem pa šaursliežu dzelzceļa sliedēm. Miniatūru parkā MiniCiems aplūko vairākas Latvijas pilis, muižas un baznīcas vienuviet. Toties Oleru muižā māksliniecisko saimnieku stāsti mijas ar brīnisķīgu muižas un ainavu dārza atmosfēru. Mucu muzejā prasmīgais saimnieks ar aizrautību ierādīs mucenieka amata prasmes, ļaujot līdzdarboties, savukārt radošajā darbnīcā Ziepju pērles izgatavo savu unikālo ziepju mākslas darbu. Šokolādes ražotnes R Chocolate meistardarbnīcā atklāj, kā pagatavot gardāko šokolādi, savukārt Rūjienas saldējumā iepazīsti ne tikai ražošanas procesus, bet arī nogaršo debešķīgo kārumu. Iemācies gatavot gardākos burgerus un dodies ekskursijā saimniecībā Stores, lai izzinātu interesantiem nostāstiem apvīto vietas vēsturi. Bioloģiskās saimniecības Ozolzīles saimnieki sulīgus augļus un dārzeņus pārvērš veselīgos našķos – dodies ekskursijā pa ražotni un uzzini, kā tie top.

Kur rudens rada brīnumus? Dabā!

Dodies pastaigā pa Zilākalna veselības taku, nokļūstot kalna virsotnē, kur slejas 38,3 m augsts skatu tornis - uzkāp tajā un paveries elpu aizraujošā panorāmas ainavā uz tuvējo apkārtni. Sietiņiezis ir lielākais baltā smilšakmens atsegums Latvijā un viena no skaistākajām vietām, kur smelties dabas mieru un baudīt skatus, kas paveras uz Gaujas senleju. Pastaiga Skaņākalna Dabas parkā ir ceļojums īstā rudens paradīzē, kur Salacas senlejas krāšņums un dabas veidojumu unikalitāte pavada ik uz soļa. Gaujas dabas taka un koka skulptūru parks aizved stāstā par plostniekiem, ieskaujot Strenču Gaujmalas čalās. Savukārt Gaujas stāvie krasti ļauj vaļu mierpilnai atpūtai neilgas pastaigas attālumā no dinamiskā Valmieras pilsētas ritma. Dabas vērotājiem īpaši interesanti apmeklēt Sedas purvu, kur no diviem skatu torņiem iespējams iepazīt vietai raksturīgo kultūrainavu.

Kur mājo radoši piedzīvojumi? Kultūrā!

Visa brīvlaika garumā vietās, kur mājo kultūras gars, norisinās dažādi pasākumi. Ikvienu kultūras mīli priecēs arī multfilmu kinoseansi, brīnišķīgi koncerti, izstādes muzejos un teātra izrādes atjaunotajā Valmieras teātrī. Tāpat būs iespēja arī radoši darboties meistarklasēs un mākslas darbnīcās.

Kur garšu kārpiņas priekā gavilē? Restorānos un kafejnīcās!

Viesnīcas Wolmar restorānā baudi izsmalcinātu ēdienkarti, skaisto interjeru un aprunājies arī ar saimnieku – papagaili Čārliju. Restorāns Akustika iekļauts prestižajā ”Michelin Guide” ceļvedī un apvieno gardēdību ar daudzveidīgiem kultūras pasākumiem. Valmieramuižas alus virtuvē mielojies ar latviski sātīgiem ēdieniem ikdienā, svētkos un svētdienas vēlajās brokastīs. Kafejnīca Ahh-meat aizvedīs garšu ceļojumā uz Turciju, savukārt kafejnīcā Tērbata apvieno atpūtu atbrīvotā atmosfērā ar bagātīgiem burgeriem. Kafejnīcā Mazais Ansis iespējams baudīt plašu ēdienu klāstu ikvienai gaumei un atpūsties iekoptajā teritorijā ezera Lielais Ansis krastā. Savukārt kafejnīcas Būda apmeklējumu vēsturiskajā Āža krogā apvieno ar ainavisku pastaigu pa Skaņākalna Dabas parku. Ģimenes picērija Vīnkalni pašā Valmieras senpilsētas sirdī omulīgā atmosfērā iepriecina gardēžus ar autentiskiem itāļu ēdieniem.

Radošas nodarbības un meistarklases skolēniem rudens brīvlaikā

Valmieras koprades darbnīca DARE

  • 21., 23. un 25. oktobrī Valmieras koprades darbnīcā DARE Cēsu ielā 4 notiks radošās rudens brīvlaika darbnīcas bērniem no 7 līdz 12 gadiem.
  • Darbnīcā 21.oktobrī paredzēta sporta maisiņu apdruka. Lai ir kur ielikt visu sporta nodarbībām vai citiem notikumiem nepieciešamo! Maisiņu apdrukāsim gan sublimācijas tehnikā, gan ar termoplēves gabaliņiem. Bērniem būs iespēja zīmēt, aplicēt un citādi radoši izpausties, radot savu oriģinālo dizainu. Krāsām un iztēlei robežas nebūs!
  • Darbnīcā 23. oktobrī notiks zīmuļu turētāja konstruēšana un dekorēšana. Zīmuļu turētāja detaļas tiks iepriekš izgrieztas ar darbnīcā DARE esošu lāzergriezēju. Bērni tās līmēs kopā un varēs izkrāsot savās mīļākajās krāsās. No 3 dažādiem zīmuļu turētājiem būs jāizvēlas viens - ābolītis, tārpiņš vai telefons.
  • Darbnīcā 25. oktobrī norisināsies krūzīšu apdruka. Krūzītes dizainu bērni zīmēs ar roku, ļaujot vaļu iztēlei un radošumam. Sublimācijas tehnikā krūzīti apdrukāsim ar izveidoto zīmējumu, saglabājot zīmuļu un flomāsteru krāsas.

Pieteikšanās https://noa.lv/lv/veikali/dare

Katras darbnīcas cena: 12 EUR.

Pieejama 20% atlaide, ja no ģimenes piesaka divus vai vairāk bērniņus. Atlaides kodu saņemsiet, sūtot pieprasījumu uz dare@valmierasnovads.lv.

Dalībnieku skaits ir ierobežots līdz 13, lai mēs varētu nodrošināt drošus apstākļus.

Valmieras Jauniešu māja (Mākslinieku ielā 2)

  • 21. oktobrī Valmieras Jauniešu māja ir slēgta, bet būsim pieejami attālināti
  • 22. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 brīvais laiks jauniešiem. Var nākt spēlēt galda spēles, pavadīt laiku kopā ar draugiem, spēlēt XBOX spēļu konsoli un skatīties filmas. Protams, uzdot jautājumus jaunatnes darbiniekam un dot arī priekšlikumus par aktivitātēm, organizatoriskajām lietām.
  • 23. oktobrī Valmieras Jauniešu mājā būs sarunu vakars. Plkst. 18.00 Tev un draugam ir iespēja pieteikties ķirbju grebšanas sarunu vakarā, kurā Tu uzzināsi arī jaunietes - Līvas Zariņas (@liivazarina) pieredzes stāstu par ASV programmu jauniešiem – “FLEX”. Līdzi Tev jāņem tikai savs nazis, lai grebtu savu ķirbi, radošumu un iespējams kādu jautājumu Līvai par jauniešu programmu. Komandā 1-2 cilvēki. Ķirbis tiks nodrošināts un kreatīvākā ķirbja īpašniekiem būs balviņas
  • 24. oktobrī Valmieras Jauniešu māja ir slēgta, bet būsim pieejami attālināti.
  • 25. oktobrī  paredzēta ir E-Sporta diena, kur būs XBOX spēļu sacensības starp jauniešiem (NBA 2k24, NHL 23 un FIFA 21). Labākais spēlētājs iegūs balviņu. Ja tas negūs atsaucību – piedāvāsim radošo aktivitāti “aktivitāšu un pasākumu plānošana Jauniešu mājā”. Jauniešiem būs iespēja aktīvi līdzdarboties novembra plāna izstrādē, lai veidotu sev saistošus pasākumus un aktivitātes.
  • 26. oktobrī talka jauniešu mājas dārza teritorijā. Kopā pavadīšanas laiks un brīvprātīgs darbs Jauniešu mājas labā – noslēgumā desu cepšana (pikniks).

Valmieras peldbaseins

Rudens brīvlaika nedēļā Atpūtas zonas apmeklētājiem (6-10 gadi) Valmieras peldbaseins dāvina iespēju apmeklēt RADOŠO BURBULI bērnu ballīšu telpā “Zemūdens pasaule” Valmieras peldbaseinā, ļaujoties aizraujošām nodarbēm kopā ar mūsu talantīgo un atraktīvo treneri Santu Krasovsku.

“Radošais burbulis” pieejams tikai iegādājoties Atpūtas zonas apmeklējumu 22. un 24. oktobrī no plkst. 15.00 līdz 15.45. Iepriekšēja pieteikšanās – obligāta! Zvanot pa tālr. 27040012 vai rakstot info@valmieraspeldbaseins.lv.

Valmieras Olimpiskais centrs

Aicinām ikvienu atpūsties sportiskā, ģimenēm draudzīgā un aktīvā gaisotnē - uz Valmieras Olimpiskā centra ledus!

Skolēnu rudens brīvlaikā Valmieras Olimpiskā centra Ledus hallē publiskās slidošanas:

  • 23. oktobris no plkst. 14.30 līdz 15.30;
  • 24. oktobris no plkst. 13.00 līdz 14.00;
  • 25. oktobris no plkst. 9.30 līdz 10.30 (ar nūjām) un no plkst.10.45 līdz 11.45;
  • 27. oktobris no plkst. 8.45 līdz 9.45 (ar nūjām) un no plkst. 10.05 līdz 11.05.

Halovīna slidojumi:

  • 26. oktobris
    plkst. 15.45 līdz 16.45;
    plkst. 17.15 līdz 18.15;
    plkst. 18.45 līdz 19.45.
  • 27. oktobris
    plkst. 19.30 līdz 20.30.

Dalība: 5 EUR, ar Halovīnu atribūtiku/ tērpu: 4 EUR. Slidu noma: 3 EUR.

RŪJIENA

Rūjienas Jauniešu centrs

Rudens skolēnu brīvlaikā Rūjienas Jauniešu centrs piedāvā pavadīt brīvdienas kopā! 21. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 17.00 Rūjienas Jauniešu centrā notiks radošā diena, 22. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 17.00 kulinārijas diena, 23. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 17.00 sporta diena, 24. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 17.00 dosimies pārgājienā, savukārt 25. oktobrī izbraukums uz Madonu (Rūjienas Jauniešu centrs būs slēgts). Plašāka informācija, zvanot pa tālr. 28727843 (Ketija).

BURTNIEKI

Burtnieku Jauniešu centrs

  • Skolēnu brīvlaikā, no 22. līdz 25. oktobrim plkst. 11.00 līdz 13.00 Burtnieku Jauniešu centrā (BJC) aktivitāšu cikls “Kad lapas put pa gaisu”.
  • 21. oktobrī ciemošanās diena. Plkst. 10.00 brauciens uz Jaunpiebalgu BJC “Tagad”, dalība radošajās aktivitātēs.
  • 22. oktobrī pašu gatavota foto rāmīša veidošana.
  • 23. oktobrī iedvesma kopā ar Tik-tokeri Ingu Loginu radošā – filcēšanas nodarbība. Vietu skaits ierobežots - nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālr. 26485283 Sanita.
  • 24. oktobrī foto orientēšanās un meistarklase kopā ar Katrīnu.
  • 25. oktobrī ķirbju grebšana un Haloween noskaņas radīšana.

MAZSALACA

Mazsalacas Jauniešu centrs

  • 22. oktobrī sadraudzības pasākums Sēļos, kur Mazsalacas jaunieši organizēs aktivitātes. Aicināti visa vecuma jaunieši uz aktīvu kopā būšanu!
  • 25. oktobrī no plkst. 13.00 līdz 19.00 Atvērto durvju diena. Aicināti gan jaunieši, gan vecāki, gan visi citi interesenti, kas vēlas iepazīties ar to, kas notiek Mazsalacas Jauniešu centrā.
  • Mazsalacas pilsētas bibliotēka
  • 23. oktobrī plkst. 15.00 masku veidošanas darbnīca ģimenēm ar bērniem. Līdzi vajadzīgas asas šķēres. Lūdzam iepriekš pieteikt dalību bibliotēkā vai, zvanot pa tālr. 27863553. 

NAUKŠĒNI

Naukšēnu bibliotēka

  • 21., 22., 23. un 24. oktobrī plkst. 13.30 Naukšēnu bibliotēkā radošās nodarbības rudens brīvlaikā. Līdzi aicinām ņemt sausas koku lapas!

SEDA

Sedas pilsētas bibliotēka

  • 26. oktobrī plkst. 11.00 Inas Neimanes vadībā ķirbju grebšanas radošā darbnīca.

Vēl vairāk piedzīvojumus Valmieras novadā meklē visit.valmiera.lv!

Atgādinām, ka apmeklējums pie tūrisma uzņēmējiem jāpiesaka savlaicīgi. Pirms izvēlētā objekta apmeklējuma, aicinām pārliecināties par izvēlētā objekta pieejamību un darba laiku pavasara sezonā.  Plašāka informācija par tūrisma piedāvājumu Valmieras novadā atrodama vietnē visit.valmiera.lv, kā arī sazinoties pa tālruni 26332213, e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā, Bruņinieku ielā 1.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI